Реклама / Ads
7| 3636 |29.01.2021 НОВИНИ

Славчо Атанасов: Има капани в Закона за домашното насилие и еднополовите бракове

.
Славчо Атанасов
Поздравявам министерството на правосъдието, защото Закона срещу домашното насилие е един от най-сложните закони в нашето законодателство, защото пипат много сложна и тежка тема. Законът се занимава с отношенията в българското семейство, което е тежка тема, сложна, неблагодарна. Не казвам, че всички предложения за промени са лоши. Напротив, има и много интересни неща вътре. Проблемът обаче е, че в края на закона са заложени капани.
 

Това коментира пред bTV Славчо Атанасов от "Обединени патриоти".

 

В параграф 19, точка 3 е изяснено съпружеското начало. В текста е записано, че съпружеското начало се състои от две пълнолетни лица. Това отваря изцяло вратата в бъдеще за еднополови бракове. Тук няма "равноправен съюз между мъж и жена", както е записано в Конституцията. Каква е същността и смисъла на едно семейство? - да продължи рода, да създаде поколение, посочи той.


"Аз не съм ксенофоб. Няма нищо лошо в това всеки сам да преценява как да живее и как да си отдава тялото. Но в крайна сметка не може тези неща да ги приравняваме с традиционния брак".

 

Бъдещият политически сблъсък вече няма да е толкова между левица и десница, а между консерватизъм и неолиберализъм. Знаете каква е великата триада на консерваторите: обичай семейството, почитай бог и люби родината си. От другата страна са други неща - космополитизъм, езродена демокрация. И ще видите, че един ден тези хора, които встъпват в еднополови бракове, ще искат да отглеждат и деца, само че от техния брак нищо не се ражда. И после тези деца в тази среда как растат? Не знаят кой е майката и кой е бащата. Казвам ви го като психолог, посочи Атанасов.

 

Така че този текст в Закона срещу домашното насилие отваря вратата към еднополовите бракове в България, допълни той.

 

Той коментира и отношенията ни със Северна Македония: Сърбия не е излизала от Македония от 1913 година и македонизмът всъщност сръбска политическа доктрина", заяви Славчо Атанасов.

 

"Абсолютно всички медии в Северна Македония са под сръбско влияние", заяви той категорично и добави, че всички канали са сръбски.

 

"Това население страда от еничарски синдром. Това са рецидивите на сръбското влияние и присъствие там", коментира Атанасов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 5887 |24.01.2021 Ген. Атанас Атанасов: Няма да участваме във властта в коалиция с Борисов и Нинова . 8| 5244 |20.01.2021 Бойко Атанасов: Европрокуратурата би могла да разруши модела ”Борисов-Пеевски” . 58| 6928 |17.01.2021 Ген. Атанасов: Можем да създадем правителство, което да отмести Борисовата държава . 26| 6214 |02.12.2020 Ген. Атанас Атанасов: Дали Борисов е зависим от корупция и проституция едновременно?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads