Реклама / Ads
10| 14193 |24.05.2017 НОВИНИ

Славчо Велков: Сделката САЩ - С. Арабия ще отприщи тероризъм и мигранти

.
Славчо Велков
Европа е поставена пред нова заплаха, каза по повод атентата в Манчестър експертът по сигурността и депутат от БСП полк. Славчо Велков. Президентът на САЩ и кралят на Саудитска Арабия са на път да променят светаа с огромната сделка за оръжие. Това ще изправи две ислямски групировки една срещу друга, което ще доведе до мигранти и тероризъм.
 
Профилът на терориста не се различава от този на обикновения човек - 25-27 годишни, добре мотивирани и технически грамотни. Това коментира още експертът по сигурността полк. Славчо Велков пред bTV.

Съдейки по нараняванията, видни от кадрите след атентата в Манчестър, експлозивът едва ли е бил около тялото на човек, а по-скоро в ниска част, например чанта, или извършителят е бил много нисък, може да е бил младеж.

Най-малко 19 души загинаха, а около 60 бяха ранени при взрив в „Манчестър арена“ в края на концерт на американската певица Ариана Гранде. Повечето посетители са били младежи. Няма данни за пострадали български граждани, каза пред bTV българският посланик във Великобритания Константин Димитров.
Джихадисти от ИДИЛ се поздравяват в социалните мрежи за атентата в МанчестърТе призовават подобни атаки да бъдат извършени и другаде в САЩ и Европа

Може да се заключи, че взривът е бил много мощен, вероятно над 1 кг тротилов еквивалент, посочи Велков.

Това е най-голямата зала в Европа, но фактът, че взривът се е случил в предверие, на изходите, сочи, че вероятно извършителят не е бил в състояние да проникне в залата. Това, че експлозията става в края на концерта, за да се чуе, сочи показност, смята експертът.

По думите му, съдейки от трагичната цикличност на нападенията в Европа, този атентат е бил очакван. Няма да се учудя, ако в близките дни и седмици се случи нещо подобно, каза Велков. Европа е бременна с тероризъм и трудно и много мъчително ще се освобождава от него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4547 |23.05.2017 Славчо Велков: Европа е бременна с тероризъм . 6| 14241 |04.05.2017 Държавата удари Спас Русев! Провали се сделката му за „Виваком“ . 6| 4345 |27.04.2017 ГЕРБ развали сделката с Георги Гергов за панаира . 0| 3985 |26.04.2017 Герджиков: В сделката за изтребителите няма нищо предрешено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads