Реклама / Ads
14| 3012 |19.10.2022 НОВИНИ

Слави Трифонов: Днешният парламент не е майтап, трагедия е

.
Слави Трифонов
„По отношение на това, което се случва в Парламента мога да бъда много ироничен. Но няма.Защото е тъжно и предполагам, че всички ще се съгласите с това. Защо е такъв тоя Парламент? Защо е такъв футболът? Защо са такива полицаите? Е, отговорът е ясен и ние не бива да се срамуваме от това, или ако се срамуваме, е крайно време да направим нещо по въпроса.
 

Българският футбол е такъв, защото ние сме такива. Българските полицаи са такива, защото ние сме такива. И българският Парламент е такъв, защото ние сме такива. Е, та нали тези хора са дошли от нас. И футболистите и Българският футболен съюз са българи, и полицаите и полицията са българи, и политиците и Парламента са българи.

Тоест, като гледам днешния Парламент, той безусловно ми прилича на огледало, в което се оглеждаме всички ние. Всички, които сме български граждани, живеем в тази държава, и в крайна сметка носим отговорност и за българския футбол, и за полицията, и за Парламента. Е да де, Слави, ама нали ти и твоите хора направихте партия и вие бяхте част от този Парламент? Е, да де, ама не от този Парламент. От предишните три парламента. И в тях, между другото, си имаше председател на Народното събрание.


Блазня се и да кажа, че и сега съм виновен за това, че те не могат да си изберат председател, ама тоя път обективно няма как. Просто „Има такъв народ“ не е член на сегашния Парламент. Затова моралът е толкова важен. За всички. И основно за политиците. Защото политиците носят повече отговорности от нас. Заради решенията, които взимат, законите, които правят и фактът, че управляват държавата. Затова, ако искаме де се оглеждаме в това огледало “Парламента” и да ни харесва това, което виждаме, безапелационно трябва много внимателно да избираме. И следващия път, и по-принцип. Защото днешният Парламент е голям майтап. Сбърках, не е майтап – трагедия е.

 

Слави Трифонов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4086 |18.10.2022 Слави Трифонов: БСП и ДБ продължават да са си партньори, да са „куку и пипи“ . 17| 8629 |15.10.2022 Слави Трифонов: Попаднахме в политиката, съчетавайки се с хора, които се мислят за повече от другите . 19| 27878 |11.10.2022 Петков в СМС към Трифонов: Арестувах Бойко Борисов . 21| 39408 |03.10.2022 Слави се закани: Всичко тепърва предстои

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads