Реклама / Ads
27| 6964 |23.12.2020 НОВИНИ

Слави Трифонов: За работата на Прокуратурата само властта може да каже: “Конграчулейшънс!”

.
Слави Трифонов
След като преди няколко дни Специализираната прокуратура обяви, че не намира нищо нередно в записите с Бойко Борисов, вчера Софийска градска прокуратура обяви, че не намира нищо нередно и в снимките и видеото от спалнята на Бойко Борисов. Не намира нищо нередно и в чекмеджето му.
 

В съобщението си от вчера Прокуратурата де факто казва, че няма никаква представа дали са истински парите и кюлчетета в чекмеджето.
Прокуратурата казва, че няма никаква представа коя е “прекрасната госпожа”, снимала в спалнята на министър-председателя. Снимала включително и как той “спинка сладко” с пистолет до главата си.


Прокуратурата казва, че няма никаква представа как да открие фамозната “Мата Хари” и заради това, забележете - Прокуратурата спира наказателното производство по скандалните снимки и скандалното видео.
Че за какво ни е въобще тогава Прокуратура, която никога няма никаква представа за абсолютно нищо, уличаващо властта?
А, да, на властта й е нужна такава Прокуратура. За работата на Прокуратурата само властта може да каже: “Конграчулейшънс!”
Две са думите, които ми хрумват след тези уникални съобщения на Прокуратурата. Думите са саморазобличаване и затвърждаване.


Саморазобличаване на Прокуратурата като слуга на Изпълнителната власт и затвърждаване на легитимността на протестите от лятото, които искаха едновременно оставките и на министър-председателя, и на главния прокурор. Видимо протестиращите съвсем правилно са гледали на Бойко Борисов и Иван Гешев като едно цяло, като един отбор в една превзета, мафиотизирана държава. И колкото и двамата да обичат да се правят на луди, както стана ясно от единия запис, истината е една и тя не може да бъде скрита.
Това, което направи Прокуратурата вчера е абсолютното доказателство, че протестите лятото са били прави и абсолютното доказателство, че тези хора трябва веднага да се махнат от нашия живот!
Всъщност, още през лятото един холандски карикатурист обрисува зависимостите между Изпълнителната и Съдебната власт в България, зависимости, които днес косвено се потвърждават от замитането на скандалните записи и снимки. Тази карикатура казва всичко:

 

Слави Трифонов, лидер на "Има такъв народ", Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3627 |23.12.2020 Делото за побоя на Слави Ангелов влезе в Спецсъда. Поръчителите отсъстват . 7| 7107 |18.12.2020 Политологът Христо Панчугов: Политически шантажи и сделки белязват работата на този парламент . 32| 4010 |16.12.2020 Д-р Любомир Димитров: Около 30 % от хората се колебаят за ваксината. Работата ни е да ги спечелим . 3| 3402 |10.12.2020 Нападателите на журналиста Слави Ангелов остават в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads