Реклама / Ads
1| 2328 |02.04.2024 НОВИНИ

След 27 години: арестуваха един от най-издирваните британски престъпници

.
Ричард Бъроуз Източник: Cheshire Police
На летище Хийтроу най-накрая е арестуван издирван мъж, който се е укривал в продължение на почти три десетилетия. Ричард Бъроуз, който е обвинен в сексуално насилие над деца в миналото, беше арестуван в четвъртък, след като се върна в Обединеното кралство от Тайланд.
 

80-годишният мъж е издирван от полицията на Чешир в продължение на 27 години, след като през декември 1997 г. не се е явил в Кралския съд на Честър заради "изключително сериозни" обвинения. По това време пенсионерът е трябвало да бъде изправен пред съда за две обвинения в блудство и 11 обвинения в непристойно посегателство, като обвиненията са свързани със сексуални посегателства над деца, за които се твърди, че са се случили между 1969 и 1971 г.

 

За някои от престъпленията се съобщава, че са извършени в детски дом в Конглтън, а за други се твърди, че са извършени в Уест Мидландс. От изчезването на Бъроуз досега се водят разследвания за откриването му, включително многократни обяви за издирване и дори призив на "Криминална полиция" през 1998 г.

 

След съвместната работа на полицията на Чешир и Международната национална агенция за борба с престъпността (NCA), Бъроуз е задържан под стража и ще се яви в Честърския кралски съд във вторник.

 

Впоследствие полицията отправи предупреждение към други издирвани заподозрени, като им каза: "Няма значение колко дълго ще се криете, ние ще ви намерим."

 

Детектив инспектор Елинор Аткинсън заяви: "Решимостта ни да открием Бъроуз не е намаляла през последните 27 години и арестът му бележи значителна стъпка напред в този случай и началото на приключването му за всички замесени.

 

"Бих искала да благодаря на обществеността за информацията, която предостави през годините по време на издирването на Бъроуз, и се надявам, че арестът му дава известно успокоение.

 

"Надявам се също така арестът му да послужи като предупреждение за всички други издирвани заподозрени - да покаже, че независимо колко дълго се криете, ние ще ви намерим и ще бъдете арестувани."

 

Дънкан Бърейдж, офицер за международна връзка на NCA в Тайланд, заяви: "Използвайки нашата международна мрежа и работейки в тясно сътрудничество с колегите от полицията в Чешир, успяхме да проследим беглец, издирван във връзка с изключително сериозни обвинения.

 

"Този арест демонстрира непоколебимия ангажимент на правоприлагащите органи да издирват онези, които очакват правосъдие в Обединеното кралство."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2465 |02.04.2024 Обвиненият за военни престъпление от Съда в Хага Путин плаши: Ще стигнем до поръчителите на атентата в "Крокус хол" . 1| 2367 |02.04.2024 Минчев: МВР отговори в секретното деловодство на НС дали Нотариуса е бил сътрудник . 2| 2307 |02.04.2024 Говорител на ЕК: Руските удари по гражданска инфраструктура в Украйна са военно престъпление . 5| 2350 |02.04.2024 Лукашенко: Готвим се за война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads