Реклама / Ads
1| 2162 |07.08.2024 НОВИНИ

След близо 3 часа дебати: Парламентът прие на първо четене промени в Закона за предучилищното образование

.
Източник: БГНЕС
След близо 3 часа дебати парламентът прие на първо четене промяната в Закона за предучилищното образование предложена от "Възраждане".
 

С нея се забранява пропаганда популяризиране и подстрекаване, по какъвто и да е начин пряко или косвено на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност различна от биологичната. С промяната се дава и определение какво означава нетрадиционна сексуална ориентация.

 

154 народни представители подкрепиха законопроекта, 8 бяха против, 9 гласуваха с "въздържал се".





По предложение на Георги Свиленски от БСП залата реши депутатите да гласуват веднага и на второ четене предложенията за промени. При дебатите на първо четене в зала единствено Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ възрази на забраната:

 

"Не обсъждаме истинско законодателство, а извършваме акт на политическа кампания. И ако всички тук се съгласим, защото в комисията имахме това съглашателство, че законопроектът е абсолютно неприемлив и неразбираем. Но голяма част от колегите са го приели, за да изразят политическа полиция, то ние трябва да признаем, че вие, колеги, сте напуснали мястото си на законотворци и сте се преместили в пространството на кандидати за народни представители."





Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и Йордан Цонев от ДПС защитиха законопроекта.

 

"Това е идеология, античовешка идеология, на която сега ние с този или няколко малки текста в закона ще сложим кръст. Ще я ликвидираме в зародиш", посочи Костадинов.

 

Цонев на свой ред отбеляза: "И Бог създаде човека по свой образ…мъж и жена ги създаде". И това няма нищо общо с толерантността към различните. Който има различна сексуална ориентация има цялата толерантност на обществото. Но децата са друго – те трябва да бъдат оставени да се развиват по божиите закони". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2338 |07.08.2024 Любомир Стефанов: Политиците сами уронват минималния си престиж и го въргалят в публичния прах на презрение и срам . 1| 2407 |07.08.2024 Започва безплатен курс за бъдещи учители в първата приложна академия за образование у нас . 7| 29642 |07.08.2024 Откриха зловещ "мезонет" на 3 нива на 2500 години край Пловдив . 17| 6073 |07.08.2024 Какво се случва по "Тракия"? Бърз поглед в миналото, който сочи, че имаме проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads