Реклама / Ads
1| 2613 |09.05.2024 НОВИНИ

След потопа в Плевен: Какви са щетите?

.
Източник: Pleven Now
Сериозни са щетите след разразилата се в сряда вечерта буря в Плевен. Проливният дъжд, придружен с градушка и силен вятър, повали дървета, отнесе улици, наводни помещения. Във водния капан попаднаха и много автомобили, стигна се и до евакуация на хора.
 

По данни на метеоролозите над града са се изсипали 40 литра на квадратен метър за малко повече от половин час. Пострадали са и много обществени сгради, сред тях и домове за деца.

 

„Дъжд с градушка, вятър и гръмотевици, всичко в едно, като че ли адът беше слязъл тука в Плевен“, разказва Лазар Димитров, цитиран от бТВ. Много автомобили закъсаха в потопа, полицаи помагаха на изпадналите в беда хора. Бедстващи са изнасяни на ръце.

 

„Водата, която се налагаше да преминаваме пеша, да помагаме на хората, които бяха върху автомобилите се качили, тя достигаше на нивото на гърдите ни на места“, казва старши инспектор инспектор Ивайло Диков от плевенската полиция.

 

„Имаше и малки деца, възрастни хора, всичките уплашени, изнесохме ги на място, което беше сухо, без вода“, допълва младши инспектор Борислав Шушутев.

 

Залят е Домашният социален патронаж. Вместо да готвят, служителите чистят. А 400 нуждаещи се остават без топла храна неясно докога.

 

Река излезе от корито си и наводни приземни етажи и дворове на къщи във видинското село Делейна, съобщи БНТ по-рано днес. Нивото на река Делейнска рязко се е покачило към два часа тази сутрин. Придошлите води са залели приземни етажи и дворове на повече от десет къщи. На места водата е достигнала над метър, казаха в селото.

 

Хората са се преместили на горните етажи в жилищата и няма пострадали. Три екипа на видинската пожарна служба са съдействали за прекъсване на електричеството и преместване на вещи от наводнените части на имотите.

 

Продължава отводняването на мазета и дворове. Социални служители са извършили опис на щетите, заяви кметът на община Брегово Илиян Бърсанов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2848 |09.05.2024 Иван Гешев отиде в Шумен, за да подкрепи свои кандидат-депутати, които са в ареста . 4| 28445 |09.05.2024 Проф. Георг Щайнхаузер: След Чернобил има радиокативен цезий почти навсякъде в Европа . 3| 2542 |09.05.2024 Рюте: Събитията в Амстердамския университет очевидно преминават определени граници . 10| 3439 |09.05.2024 Бивша манекенка известна със снимките от подиума. Коя е новата шефка на Фонд „Земеделие“?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads