Реклама / Ads
0| 3032 |19.05.2022 НОВИНИ

След тричасови дебати: Опозицията не успя да свали зам.-председателя на НС Мирослав Иванов

.
Мирослав Иванов Източник: БГНЕС
След тричасови дебати и ожесточени спорове в пленарна зала депутатите решиха - Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната“ остава на поста си зам.-председател на Народното събрание. 129 народни представители гласуваха „против“ освобождаването му, а „81“ - „за“. Нямаше въздържали се.
 

Мирослав Иванов определи искането за оставката му като политическа демагогия и добави: „Многократно съм бил обект на обиди. на некоректно отношение, но аз съм запазвал винаги добрия тон и никога не съм си позволявал да се обърна неуважително към който и да е от вас. Г-жо Атанасова, ако вие сте се почувствала обидена, имате моето извинение, въпреки че не смятам, че постъпиха грешно в тази ситуация. Но духът на парламентаризма не е анархия, не са безкрайни своеволия, не е безкрайно нарушаване на правилника. Моля ви колеги, опитайте се да го разберете и вие“.

 

Костадин Костадинов от „Възраждане“ предложи Иванов сам да се оттегли от поста, а Йордан Цонев от ДПС защити правото на всеки народен представител да се изказва и призова за парламентаризъм. Управляващите пък защитиха Мирослав Иванов и заявиха, че той е безупречен. Според БСП целта на днешния дебат не е била оставката на Мирослав Иванов, а репетиция на ГЕРБ за вот на недоверие.

 

По-рано самият министър-председател Кирил Петков се появи извънредно в сградата на парламента, за да заяви своята подкрепа към Иванов. Той проведе разговор с депутатите от „Продължаваме Промяната“ в стаята на парламентарната група.

 

„Мирослав Иванов е един от много свестните, много изпълнителни и прави всичко по правилата. Заради тази провокация беше хубаво да видя цялата си група и да покажем колко ни е важен той като наш депутат, да го подкрепим. И съм щастлив, че цялата група е много единна“, коментира Петков.

 

ГЕРБ-СДС, „Възраждане“ и ДПС поискаха Иванов да си тръгне от поста на заместник-председател на НС, тъй като според тях той не се справя с воденето на заседания. Напрежението между него и опозицията възникна миналата седмица, когато Иванов отне думата на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3370 |19.05.2022 Депутатите ще решават за оставката на зам.-шефа на НС след скандалите с Атанасова от ГЕРБ . 0| 2930 |19.05.2022 След вчерашния дъжд: Слънчево и по-топло днес . 0| 35623 |18.05.2022 Експерт назова следващата „свещена дата“, на която Путин може да обяви анексирането на украински територии . 0| 4164 |18.05.2022 „ГЕРБ и ДПС ръководят зад кадър всичко“: Бурни реакции в мрежата след днешните протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads