Реклама / Ads
5| 3894 |08.01.2024 НОВИНИ

Следващият лидер на Северна Корея може да е жена. Вижте коя!

.
Ким Джу-е и Ким Чен-ун
Южнокорейска агенция заяви, че смята малката дъщеря на лидерът Ким Чен-ун за негов вероятен наследник. За първи път Националната разузнавателна служба (NIS) заяви, че разследва Ким Джу-е, която според съобщенията е на около 10 години, като вероятен наследник на баща си.
 

Севернокорейските държавни медии я наричат "най-обичаното" или "уважаваното" дете на Ким Чен-ун.


Държавните медии разпространиха множество снимки и кадри, на които тя придружава баща си на публични събития. Изданията подчертават нарастващата ѝ политическа позиция.


Южнокорейските медии по-рано спекулираха, че тя е второто от трите деца на лидера. Според тях Ким Чен-ун се е радвал на първороден син.


Анализаторите обаче се усъмниха в достоверността на докладите. Северна Корея, която е една от най-потайните нации в света, не е потвърдила дали Ким Джу-е има братя и сестри. Смята се, че тя е детето, което американската баскетболна звезда Денис Родман нарече малката дъщеря на г-н Ким след пътуването му до столицата Пхенян през 2013 г.

 

Ким Джу-е направи първата си публична поява през ноември 2022 г., когато наблюдаваше тестово изстрелване на ракета с голям обсег с баща си. Това беше огромна изненада за чуждестранните експерти, тъй като нито Ким Чен-ун, нито баща му Ким Чен Ир бяха споменати в държавните медии на Северна Корея, преди да навършат пълнолетие.


Джийн Лий, която създаде първото бюро на информационната агенция Асошиейтед прес в Северна Корея, каза, че събитията, на които е присъствала Джу-е, са свързани с "оръжия и ракети".


Тя посочва, че най-впечатляващите образи на Джу-е са от момента, в който е присъствала на военен банкет за отбелязване на 75-ата годишнина на армията на страната през февруари миналата година.


Ким Чен-ун вероятно вярва, че дъщеря му има капацитета и решимостта да го наследи като лидер, според анализатор от частния институт Sejong в Южна Корея.


Експертът посочва, че затлъстяването на севернокорейския лидер изглежда толкова сериозно, че „няма да е изненадващо, дори ако той колабира скоро“.


„Като придружава баща си на големи събития, тя сякаш се учи на поведение и изгражда мрежа от връзки на крехка възраст“, казва той.


В миналото NIS и други южнокорейски правителствени служби предупредиха, че е твърде рано да се разглежда Ким Джу-е като наследник на баща ѝ, предвид сравнително младата възраст на Ким Чен-ун - той навършва 40 години в понеделник.


Анализаторът също така цитира властовата структура на Северна Корея, доминирана от мъже. От основаването си през 1948 г. Северна Корея се управлява от последователни мъжки членове на семейство Ким, предава Sky News.


Говорейки в подкаста на Sky's Daily миналата година, анализатор каза, че изявите на Джу-е са процес по "култивиране на семейство Ким".


„Сигурен съм, че донякъде има стратегия и се опитват да се представят като кралското семейство в Обединеното кралство“, смята експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3804 |08.01.2024 Висш командир на военното крило на "Хизбула" е убит при израелски удар в Ливан . 2| 3915 |08.01.2024 Папа Франциск: Безразборните удари по цивилни граждани са военно престъпление . 27| 7560 |08.01.2024 Евгений Кънев: Преходът ще завърши, когато има ефективни присъди на чужди агенти и на политици от високите етажи . 9| 3920 |08.01.2024 Говорител на ЕК: Онези, които помагат на Русия за незаконното нападение срещу Украйна, ще понесат последствия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads