Реклама / Ads
26| 8535 |16.01.2012 НОВИНИ

Случаят с Мирослава от Перник продължава да буни духовете

.
убитата Мирослава от Перник
Има страшно разминаване между обяснението на полицията какво точно се е случило в апартамента на самоубилия се убиец на Мирослава Чочо, констатираха журналисти.
 

На случая с убитата Мирослава от Перник може да сложим една голяма въпросителна. Около това мнение се обединиха по НТВ журналистите Николай Христов от БНР,  Стефан Ташев от вестник "Преса" и Борис Митов от mediapool.bg.  Те определиха като абсурдно това, че служителите на ГДБОП са допуснали по толкова елементарен начин основният заподозрян Стойчо Петров да се самоубие при обиска на апартамента му.

 

"Има страшно разминаване между обяснението на полицията какво точно се е случило в този апартамент. Според пернишката полиция той поискал да влезе в тоалетната по малка нужда, а всъщност влязъл в килера. Как никой не видя къде е влезнал", попита Николай Христов, който е бил сред журналистите, отразявали събитието на живо на мястото.

 

"Има и разминаване в твърденията на колегите и полицията по отношение на това дали Стойчо Петров е имал белезници. Журналистите твърдят, че на влизане в жилището му той не е бил закопчан, докато полицията - че ръцете му са били в белезници отпред и така всъщност е успял да се самоубие", разказа още Николай Христов.

 

Според Борис Митов абсурди и въпроси има и около това защо, след като отвлечеш някого с цел получаване на откуп, още в началото го убиваш, при положение, че всеки иска доказателство, че даденият човек е жив.

 

"Единственото сигурно в този случай е, че имаме намерено тяло. Всичко останало са версии, които ту се потвърждават, ту се опровергават. В момента се говори за трети и четвърти убиец. Накрая ще се окаже, че съвсем други лица са отвлекли и убили Мирослава", на мнение беше Стефан Ташев.

 

Нито един от въпросните журналисти не е бил пред блока, когато Чочо е бил закаран у тях. Освен това пернишките полицаи нямат думата, защото не са били също там. Конвоиращите са допуснали грешка и са се предоверили, а не е трябвало. Това е. Коментарът за Фрог нюз направиха колеги от "Телеграф" и "Монитор", които наистина са били пред жилището на убиеца Стойчо Петров. 

Всички разсъждават и коментират всякакви подробности и детайли, а главното остава встрани. А то е, че едно тежко убийство е разкрито, разкрити са убийците и са задържани. Жалко за Мирослава, но извършителите наистина са разкрити за два месеца, което е добър срок. Това пък е мнението на разследващия журналист от Нова тв Васил Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 7200 |14.01.2012 Неволно е изтичала информация към убийците на Мирослава . 42| 6134 |14.01.2012 Медицинско спъва постоянния арест на Марио от Перник . 10| 7088 |14.01.2012 Ужас! Мирослава е петият труп заровен край Планиница . 12| 7853 |13.01.2012 1000 лв. за погребение и ден на траур в памет на Мирослава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads