Реклама / Ads

0| 2490 |31.03.2022 НОВИНИ

Служителите на МВР с нов протест, стягат палатков лагер под прозорците на Асен Василев

.
Служителите в МВР и тези, работещи в затворите у нас, готвят нов протест. Този път са решили да направят палатков лагер под прозорците на финансовия министър Асен Василев. Искането остава същото - увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи с 25% и стартиране на реална и цялостна промяна в МВР и специализираните дирекции в МП.

Досега синдикатите настояваха за 20% увеличение на трудовите възнаграждение, но от 1 април процентите нарастват на 25.

 

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) напомнят, че продължават да са в състояние на протест, поради липса на напредък и реални действия за промяна и подобряване на политиката по доходите в МВР, реализирана от управляващата коалиция, както и отказа от подходяща индексация в Министерство на правосъдието ( МП).

 

Въпреки организираните досега протестни действия в национален и регионален мащаб, представителите на изпълнителната власт продължават да неглижират двете основни искания на СФСМВР и ССЗБ за увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи с 20% и стартиране на реална и цялостна промяна в МВР и специализираните дирекции в МП.

 

Въпреки декларираните намерения за стартиране на реформа в МВР, която да е консултирана с представителите на работещите в МВР и българските граждани, към момента не са предприети конкретни действия в тази посока, пише още БГНЕС.

Въпреки, че Република България е страна членка на ЕС, формалността, демонстрираното неуважение към социалните партньори и липсата на резултати, продължават да са основни принципи на работа в МВР и МП, които по никакъв начин не отговарят на основните европейски принципи и ценности.

 

Въпреки приетите спешни мерки, описани в Приложение 10 от Коалиционното споразумение, тя продължават да не се реализират.

 

Именно поради липсата на адекватни резултати и диалог, е очевидна необходимостта СФСМВР и ССЗБ да напомнят за пореден път на управляващите за своите искания.

Това „напомняне“ ще стартира на 1 април 2022 година в 12.00 часа с изграждане на палатков лагер пред Министерството на финансите в София. Първоначално лагерът ще се състои от една палатка, като при необходимост периодично ще бъдат добавяни други.

 

Считано от 1 април 2022 година, размерът на исканото увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи и Министерство на правосъдието ще бъде 25%. И ще продължи да се увеличава.

Датата на построяване на палатковия лагер не е избрана случайно. В случай, че и тази форма на протест не доведе до задоволителен резултат, СФСМВР и ССЗБ ще предприемат необходимите действия и ще демонстрират своята категоричност, както и решителността на работещите в МВР и МП, като организира по-радикални протести.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2593 |08.03.2022 Жителка от превзетия Херсон: Излязохме на протест, стрелят по демонстранти, изчезват хора . 0| 2661 |25.02.2022 АЕЦ Чернобил под окупация: Централата работи, служителите са заложници . 0| 2517 |24.02.2022 ОССЕ евакуира служителите си от Украйна . 2| 3389 |22.02.2022 Адв. Петрова: Лицемерно е зеленият сертификат да остане само за служителите
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ