Реклама / Ads
0| 3692 |21.01.2022 НОВИНИ

Смениха ръководството на Правителствена болница

.
За трети път в рамките само на няколко месеца правителствената болница “Лозенец” сменя ръководството си. След големите скандали с временното ръководство, назначено от служебното правителство, новият министър проф. Асена Сербезова е назначила нови членове на съвета на директорите. Те ще управляват до провеждането на конкурс, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
 

Считано от 19 януари 2022 г. са извършени промени в състава на Съвета на директорите на МБАЛ “Лозенец" ЕАД. За нови членове на Съвета са определени д-р Христо Стоянов и Станимир Михайлов. Стоянов ще бъде изпълнителен директор. До настоящия момент той е заемал длъжността началник на спешно отделение и заместник-директор по медицинската дейност в болницата. Станимир Михайлов е независим член и председател на Съвета на директорите. По образование е финансист. Притежава дългогодишен опит във финансови институции. Представител на държавата е магистър-фармацевт Орлин Недев. Той е държавен експерт в Министерството на здравеопазването.

 

Начело на правителствената болница бе сложен доц. Радосвет Горнев по време на управлението на служебния министър д-р Стойчо Кацаров. Той зае поста на мястото на проф. Любомир Спасов, който от години ръководеше лечебното заведение. Именно по негово време са се случили най-големите скандали. Едни от последните се отнасяха до източване на НЗОК с фиктивни диагнози, а другият скандал избухна заради схема с трансплантация на органи. 

 

Горнев бе обвинен в престъпление по служба от председателя на Съвета на директорите на лечебното заведение Ивиян Симеонов, който сезира Софийската районна прокуратура. Сигналите за нередностите под ръководството на Горнев са били изпратени и на здравния министър Кацаров и служебния премиер Стефан Янев (настоящ министър на отбраната). Те обаче са останали без внимание.

 

ФрогНюз съобщи, че непрозрачно и несправедливо са били разпределяни средствата за деполнителното материално стимулиране и то на фона на тежки финансови проблеми пред правителствената болница. Освен това за три месеца самият шеф на болницата д-р Горнев си е давал на себе си по 12 000 лева ДМС, без да е ясно за какво точно. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3245 |17.01.2022 Спортният министър ще освободи ръководството на тотализатора с едностранен акт . 4| 3422 |12.01.2022 Смениха ръководството на БДЖ . 11| 12510 |10.01.2022 Балонът „Асоциация на прокурорите“ се пука, ръководството й крепи Гешев и расте в кариерата. Редовите членове масово напускат . 4| 5684 |30.12.2021 Смениха шефовете на ”Летище София”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads