Реклама / Ads
7| 3852 |16.05.2016 НОВИНИ

Смилов: Има доста аргументи за скорошни предсрочни избори

.
Даниел Смилов
ГЕРБ, патриоти и реформатори ще се срещнат утре финално в опит да се разберат как да гласуват по президентското вето върху промените в Изборния кодекс. Това съобщи пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 

Според политолога Даниел Смилов в този парламент липсва твърдо мнозинство, което да подкрепя правителството: Разчита се на БДЦ и независимите народни представители. Ние не знаем какви са принципите и уговорките зад тази подкрепа. Всяко гласуване се превръща в потенциална опасност за мнозинството. Пред нас предстоят две такива гласувания, които ще разкрият сериозни противоречия зад партиите, които формират това мнозинство.

 

Според него има динамика във времето и за много от партиите в настоящия парламент колкото повече се отлагат предсрочните избори, толкова по-зле ще стават нещата: Има доста аргументи за изтегляне на предсрочните избори по-напред, смята политологът. По думите му ще започнат да се натрупват различни проблеми, като този с евентуалното отхвърляне на антикорупционния закон, изготвен от Меглена Кунева. Всички партии, които стоят зад правителството, и най-вече ГЕРБ, биха консумирали политически негативи от продължаването на една такава ситуация, която хората виждат като слаба, нефункционална и непродуктивна за страната.

 

С излизането на АБВ имаме обособен лявоцентристки блок, към който могат да се присъединят и други партии, което се очертава като алтернатива на управлението, посочи Даниел Смилов. Той коментира по БНР и "номинацията" на Радан Кънев, който обяви, че застава зад президента Росен Плевнелиев за следващ мандат, без това обаче да е съгласувано с него: Това е един ход, който може да бъде окачествен като частична грешка, защото, когато се пристъпва към такъв тип номинация, трябва да се говори, най-малко с номинирания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4172 |12.05.2016 Асланов: Подкрепата на ДПС е достатъчна, за да оцелее правителството . 9| 4366 |11.05.2016 Цветанов: Имаме достатъчно силно мнозинство, което да може да управлява . 3| 4344 |10.05.2016 Бойко Атанасов: Прикриват се доста смущаващи факти . 6| 4115 |09.05.2016 Бъчварова не подценява аргументите на ПФ за изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads