Реклама / Ads
0| 4022 |14.01.2018 НОВИНИ

Снеговалежите в Западна България ще се усилят

.
През нощта снеговалежите в Западна България ще се усилят, а в Източна ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът от изток-североизток ще отслабне. Минималните температури - от минус 8° в североизточните до около 2° в крайните югозападни райони.
 

  Утре времето ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг, по-значителни в Западна България. В крайните югозападни райони ще вали дъжд и сняг, а в югоизточните ще остане без валеж. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максималните температури в Северна България -  между минус 4° и минус 2°, в Южна и по Черноморието - между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°, съобщи БТВ.

 

 Във вторник сутринта все още на отделни места, главно в Северна България,  е възможно да превали слаб сняг. Впоследствие валежите ще спрат, ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът за кратко ще стихне. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните в по-голямата част от страната ще са от 2° до 7°.

 

 През нощта срещу сряда на отделни места е възможно да превали слаб дъжд и ще има условия за образуване на поледици. В сряда ще духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите бързо ще се повишат. През нощта срещу четвъртък от запад на изток на много места в страната ще превали дъжд, който в Северна и Западна България ще премине в сняг, но бързо ще спира. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе по-студен въздух. В четвъртък ще е студено и ветровито.

 

Преди обяд в югоизточната половина от страната все още ще превалява, а в северозападната облачността ще се разкъса и бързо ще намалее. След обяд валежите навсякъде ще спрат. В петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се ориентира от югозапад и температурите ще се повишат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5962 |11.01.2018 Евродепутати питаха наши министри за корупцията в България . 1| 4005 |11.01.2018 Нови групи мигранти напират към България и Гърция . 0| 4010 |11.01.2018 Страсбург осъди България заради ОМО „Илинден”-Пирин . 0| 4304 |10.01.2018 “Репортери без граници”: Индексът за свободата на словото в България става все по-лош

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads