Реклама / Ads
0| 3597 |25.03.2022 НОВИНИ

Снощният протест бил с призиви за война, не за мир, смята Костадинов

.
С призиви за война с Русия, а не за мир бил снощния протест в подкрепа на Украйна, събрал хиляди в центъра на София. Това била и причината лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов да не отиде на демонстрацията. Освен това според него на площада се намирали и лица, които са били участници от паравоенни украински формирования. Проспаха ли го службите, пита Костадинов.
 

Лидерът на "Възраждане" изглежда е и леко сърдит на медиите, които не представят гледната точка на формацията, която била гледната точка на българския народ по въпроса с войната в Украйна.

 

Лидерът на най-малката партия в Народното събрание обаче същевременно посочи - на протеста украински граждани и бежанци от Украйна говорили от името на българския народ, а никой нямало право да го прави.

 

"България не би трябвало да има друго участие в конфликта, освен посредническо, заемайки страната както на Украйна, така и на Русия. Призоваваше се вчера София да изпрати оръжия, войски. Имаше призиви за насилие. Не видях призив за мир, по-скоро беше за участие за война. Ние не можем да се сърдим на украинците, но не мога да разбера позицията на българските държавници, които вчера бяха там. Проблемът е, че на този митинг се вееха знамена на терористични организации. Получихме информация, че там е имало хора, които са били участници от паравоенни украински формирования. Проспаха ли го службите? Там многократно бе преминат добрия тон. Никой няма право да говори от името на българския народ, а от негово име говориха най-различни представители на украинския народ. Там имаше призиви за война с Русия, руснаците. Гориха се руски знамена", заяви Костадинов пред bTV.

 

Той оправда поведението на руската посланичка Елеонора Митрофанова и освен това посочи, че НАТО не защитава нашия национален интерес, а напротив - представлява заплаха за него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3760 |21.03.2022 Обстрел по протестиращи срещу руската инвазия в Херсон /видео/ . 0| 5278 |18.03.2022 Иван Бакалов: Рехавото протестче показва как един арест може да спука ГЕРБ като балон . 0| 3209 |18.03.2022 ГЕРБ започна протест пред МС заради ареста на лидера им . 0| 3102 |16.03.2022 Призиви "Путин - терорист №1. Импийчмънт!" се появиха на сайтовете на арбитражни съдилища в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads