Реклама / Ads
0| 6066 |09.05.2007 НОВИНИ

Собственикът на „Фронтиер” ще бъде обвинен за пране на пари, още двама бизнесмени замесени в скандал

.
Бизнесменът Красимир Георгиев, собственик на фирма “Фронтиер”, е призован да се яви на разпит в прокуратурата в петък, съобщи Дарик радио. Тогава ще му бъде повдигнато обвинение за пране на пари. Той е подслушван в продължение на пет месеца миналата година. Прокуратурата издирва и бизнесмените Николай Вълканов и Николай Гигов, за които от записаните разговори става ясно, че са били пос
 
Красимир Георгиев е бил включен на подслушване малко след ареста на Валентин Димитров и разговорите му са били записвани в продължение на пет месеца – от август до декември миналата година. Това е станало по указание на наблюдаващия делото “Топлофикация” прокурор Божидар Джамбазов. Не е подслушван от НСС, а от служба ДОТИ в МВР. Към края обаче той е бил предупреден и е спрял да говори. Малко след това е напуснал България - през декември миналата година. Няколко тома са записите от специалните разузнавателни средства.
Преди около месец директорът на НСлС Ангел Александров ги е дал на главния прокурор. Тогава от тях са били отделени материалите за следователката Татяна Шарланджиева и Корнелия Нинова, по които е била образувана първоначално вътрешна проверка в следствието.
От записаните разговори на собственика на “Фронтиер” Красимир Георгиев е излязла информацията, че в случая са замесени още двама бизнесмени – Николай Вълканов и Николай Гигов. Вълканов е предал заплахите от Румен Овчаров на Ангел Александров, а Гигов е бил домакин на среща между двамата. Прокуратурата ги издирва за разпити по скандала, но засега не са открити.
В петък обаче е призован Красимир Георгиев. Тогава прокуратурата ще му повдигне обвинениe в пране на пари през инвестиране в недвижими имоти. Това ще стане по ново дело, което ще бъде образувано за “Банско пропъртис”, което той управляла и където е съдружник майката на Валентин Димитров – баба Цеца. Ако Георгиев не се яви, ще му бъде повдигнато задочно обвинение в присъствието на служебно назначен адвокат. „ФН”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2182 |18.04.2024 Елена Йончева: Ще връщаме мигранти в Турция и Мароко . 4| 2192 |18.04.2024 Журналистът Христо Христов: Държавата е дала нула стотинки за мемориали свързани с тоталитарния режим . 3| 2513 |18.04.2024 Съдия Емил Дечев: Прокурори се правят на "ни чул, ни видял" за Нотариуса . 2| 2196 |18.04.2024 The Financial Times: Иран заплаши Израел с промяна на ядрената си политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads