Реклама / Ads
1| 3451 |02.07.2021 НОВИНИ

Собственици в замразен строеж на „Нове Хоумс“ отново протестираха пред ДНСК

.
Собственици на апартаменти, закупени „на зелено“ от дружеството „Нове хоумс“, отново протестираха пред сградата на ДНСК. От Инициативния комитет на пострадалите заради спирането на строителството внесоха искане за назначаване на повторна проверка на строежа.
 

Засегнатите от спирането на строежа над 230 семейства настояват да бъде направена нова проверка има ли причини за това. Гражданите недоволстват заради замразеното строителство на комплекс, в който са закупили апартаменти, за които вече са заплатили 70% от стойността им.

 

Предвид взети кредити за покупката, семейства са изправени пред финансови затруднения:

 

„Не се строи, понеже има заповед за забрана на строежа. Искаме повторна проверка“, каза един от протестиращите пред БНР.

 

„Представители на Инициативния комитет, създаден от граждани. Ние сме едни обикновени купувачи. Говориха с Калинов. Ние го молим, както и експертите, да вземат предвид всичко, което сме внесли и в съда, за да се преразгледат нещата в наша полза, тъй като всички факти показват, че е скалъпено всичко това за незаконност на строежа“, сподели друг от участниците в демонстрацията.

 

Началникът на ДНСК арх. Влади Калинов прие представители на протестиращите собственици на имоти, които очакват решение до три дни за предприемане на нова проверка. Адвокат Стефания Стоилова заяви пред „Хоризонт“:

 

„Има правен абсурд, който за жалост се появи и беше пречка за продължаване на строителството в обекта. Считам, че всичките граждани, които са сключили предварителни договори за закупуването на недвижими имоти в обекта, станаха жертва на един административен произвол и за жалост, на липса на правосъдие. 230 семейства са инвестирали 27 милиона в този обект“.

 

Тя изтъкна, че въпреки наличието на висящ процес, ДНСК може да назначи повторна експертиза, каквото е искането на протестиращите.

 

От 2020 г. инвеститорът в комплекса е атакуван по всички възможни законни пътища, посочи Стефания Стоилова. Първо строежът е бил спрян, последвала е възбрана на правото на строеж и върху земята от страна КПКОНПИ.

 

230 семейства са инвестирали 27 милиона в този обект, уточни адвокатът.

 

Вещото лице, изготвило експертизата, е категорично в становището му, че няма никакви нарушения във връзка със строителството, но въпреки това първоинстанционният съд не се е съобразил с него и е потвърдил решението на ДНСК за спиране, поясни още Стоилова. Предстои произнасяне на следваща инстанция.

 

В момента би трябвало да сме на Акт 16, ако строителството не беше спряно, допълни адвокатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4554 |01.07.2021 Собствениците на имоти от „Нове Хоумс“ излизат на нов протест пред ДНСК . 1| 3406 |29.06.2021 Служебното правителство отпусна над 80 млн. за „Хемус“. Строежът продължава . 0| 3397 |28.06.2021 Министър Комитова: Няма да спираме никакви строежи на АМ "Хемус" . 0| 3068 |10.06.2021 Без разрешение за строеж край болница ”Иван Рилски”, където токов удар уби момче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads