Реклама / Ads
1| 4553 |01.07.2021 НОВИНИ

Собствениците на имоти от „Нове Хоумс“ излизат на нов протест пред ДНСК

.
Източник: БГНЕС
Собствениците на жилища от „Нове Хоумс“ АД излизат на нов протест пред ДНСК на 2 юли заради принудителното спиране на изграждането на жилищните сгради, в които са закупили апартаменти. Инициативен комитет на 230 купувачи, закупили имоти „на зелено“, вече са входирали искане до ДНСК за назначаване на повторна проверка на строежа.
 

Собствениците припомнят, че изграждането на жилищни сгради в район „Красно село“ на София, строени от въпросното търговско дружество, е замразено на 13 юли 2020 г. от тогавашният началник на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов. Според сключилите договор граждани „проверката е извършена по съмнителен начин и при груби нарушения на ЗУТ“. Те твърдят и че констативният акт за замразяване на строежа на ДНСК след проверка по прокурорска заповед „е неправомерно съставен от лице, което доказано не е присъствало на стоежа в деня на проверката. Освен това в заповедта се твърди, че няма констатирани отклонения от влязлото в сила разрешение за строеж и проектите към него“.

 

„Спирането на строежа явно има една единствена цел, а именно – строителството да се спре на всяка цена, без значение има ли основание за това, или не“, смятат собствениците, според които основание няма.

 

От инициативния комитет припомнят, че това е трета проверка на обекта, като първите две са потвърдили законността на строежа. Представителите на семействата, които остават без предплатените си жилища, твърдят и че многократно са искали ДНСК да им бъдат предоставени протоколите от първите две проверки, потвърдили законността на строежа, но това до момента не се е случило.

 

Протестиращите собственици настояват и за нова проверка, „която да изясни обективно, безпристрастно и пълно всички факти и обстоятелства от значение за нашия случай“.


.
.
.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 11512 |26.06.2021 Адв. Янкулов към Сийка Милева: Четохте резултати от експлоатация на СРС, един списък с имоти не можете да прочетете . 9| 8337 |26.06.2021 Методи Андреев: Ако Гешев има недекларирани имоти, незабавно да подаде оставка . 17| 8029 |25.06.2021 Бойко Рашков: Няма да потвърдя или отрека, че име И.Г. е в списъка с имоти и сметки в чужбина . 8| 17893 |24.06.2021 Бойко Рашков казва истината за имотите си в „ЕвроДиков“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads