Реклама / Ads
8| 4427 |05.10.2023 НОВИНИ

София домакинства престижен форум на НАТО

.
Източник: БГНЕС
Министърът на отбраната Тодор Тагарев откри днес Четвъртата международна конференция на ръководителите на вътрешния одит на министерствата на отбраната на страните-членки на НАТО, съобщиха от Министерството на отбраната.
 

Организатор на двудневния форум, определен в съобщението като престижен, е Дирекция „Вътрешен одит“ в Министерството на отбраната със съдействието на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия (CMDR COE), който е домакин. Темата на конференцията е „Одитът в отбраната във време на нови рискове“, съобщиха от Министерството на отбраната. 

 

"Подобни форуми са изключително важни за обмяната на добри практики и подобряването на координацията между вътрешните одитори на страните-членки на Алианса", отбеляза министър Тодор Тагарев. 

 

По думите му дефинирането на новите рискове и споделянето на опит в борбата с корупцията са изключително важни, особено след промяната на политическата и обществена среда след началото на войната на Русия в Украйна. Той изрази надежда, че дискусиите и споделянето на добри практики ще допринесе за усъвършенстване на ефективността на системите за финансово управление и контрол в областта на отбраната. 

 

Сред основните теми в конференцията са предотвратяване и разкриване на измами и борба с корупцията; дефиниране на рисковете от измами в обществените поръчки в сферата на отбраната; предизвикателства и проблеми пред стратегическото управление на риска и др. 

 

Ще бъдат представени и нови глобални стандарти за извършване на вътрешен одит в отбраната в страните-членки на НАТО. Предвижда се да бъде споделен и практически опит в преодоляването на предизвикателства в сферата на обществените поръчки. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4544 |05.10.2023 Повишава се заболеваемостта от COVID-19 у нас. Вижте в кои области . 2| 4477 |05.10.2023 Немската полиция претърсва имоти на руски олигарх . 19| 4586 |05.10.2023 Зеленски съобщи за поне 49 жертви при руски удар по магазин за хранителни стоки в Харков /видео/ . 3| 4511 |05.10.2023 Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково и държа заложници с часове, се е самоубил в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads