Реклама / Ads
0| 3609 |08.01.2024 НОВИНИ

МУ-София е с нов ректор, вижте кой е той

.
Проф. д-р Бойчо Ланджов Източник: МУ-София
Медицинският университет в София (МУ-София) започва новата година с новоизбран ректор - проф. д-р Бойчо Ланджов. Мандатът му започна на 5 януари 2024 г., като той ще замени досегашния ректор - акад. Лъчезар Трайков, съобщават от висшето училище.
 

Проф. Ланджов, с ясното осъзнаване на голямата отговорност, и с подкрепата на своя екип, е амбициран да утвърждава дългогодишната история и значими научни постижения на най-авторитетното медицинско висше училище в България. Техните усилия ще бъдат насочени към надграждане на традициите с иновативни методи за управление и защита интересите на преподавателите, служителите и студентите на Медицинския университет в София, отбелязват от висшето училище.

 

Първостепенните приоритети на проф. Ланджов са свързани с рестартиране на инвестиционната политика и подобряване на материално-техническата база, с оптимизиране на дейността и мотивацията на служителите на МУ-София. Той и екипът му ще се стремят към поощряване на научната активност на преподавателите и студентите, като създадат условия за повишаване на квалификацията на преподавателите в реномирани университети, научни институти и лечебни заведения, както в страната, така и в чужбина.

 

Амбицията на проф. Ланджов е да въведе нов стил, нов подход и нов начин на мислене в управлението на Медицинския университет в София, в името на неговия просперитет, уточняват от учебното заведение.

 

Д-р Бойко Ланджов е професор по анатомия, хистология и ембриология. Той е реализирал над 176 пълнотекстови публикации в реферирани списания и над 200 резюмета в наши, и международни списания. Има множество научни прояви; 19 научни проекта към МУ-София и МОН. Съавтор е на шест учебни пособия за ученици, студенти и специалисти по медицина, и дентална медицина. Рецензент е към редица международни списания. Едни от най-големите му отличия и постижения са: Първа награда за най-успешна научна разработка в област медицина – МУ-София; Награда за цялостен преподавателски и изследователски принос по случай 90 години от създаването на МФ-София; Награда “PANACEA“ за висок професионализъм и значими постижения в организирането, и осъществяването на преподавателската, научноизследователската, и експертна дейност, МУ-София; Награда “Любим преподавател“ на МУ-София в областта на медико-биологичните науки за 2022 г. Проф. д-р Бойко Ланджов води лекции, упражнения и изпити по анатомия, хистология, цитология и ембриология, на български и английски език, на студенти от първи и втори курс по медицина, дентална медицина, и фармация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3533 |08.01.2024 Служител на Ватикана: На свещениците трябва да бъде позволено да се женят . 2| 4065 |08.01.2024 БФС и горящият полицейски бус: Държаха мъж под домашен арест 2 месеца, оказа се, че не е палил буса . 2| 3562 |08.01.2024 Харалан Александров: Асен Василев е един от фаворитите за следващия цикъл от ротацията, очаквам дори да е вицепремиер . 3| 3601 |08.01.2024 Русия отново тероризира цивилното население на Украйна по въздух /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads