Реклама / Ads
14| 5201 |10.08.2020 НОВИНИ

София пак се събуди с барикади

.
София и днес осъмна блокирана. Протестиращите продължават да са издигнали лагери пред Министерския съвет, Софийския университет и на „Орлов мост”.
 

"Мина чудесно, много спокойно. Благодарим на служителите на МВР, че оказаха съдействие. Ние имаме едно важно съобщение да направим за софиянци. Целта на нашия протест тук на това кръстовище вече приключи. Ние доказахме, че държавата не може така да третира гражданите си и затова отново завзехме кръстовището, но сега, днес, освобождаваме кръстовището, с цел да улесним нашите съграждани да могат да пътуват по-лесно с градския транспорт, да могат отново да се придвижват свободно и ние преместваме този лагер пред МС, защото очакваме днес Бойко Борисов да вземе важно решение. Искаме там да посрещнем това негово решение. В знак на добра воля, за да го попитаме, дали е взел правилното решение, което е оставка, ние освобождаваме кръстовището и се преместваме" разказа пред БНР как е минала нощта пред Ректората Никола Вапцаров от организаторите.


Протестиращите увериха, че кръстовището ще бъде почистено от отпадъци.


Хората, които са пренощували  на Орлов мост, заявиха, че нощта е преминала спокойно и без провокации. Утрото е спокойно. Не се забелязва засилено полицейско присъствие в района. В момента те почистват лагера, който се е разширил.


„Искрено се надявам правителството да подаде оставка. Тези новини очаквам - да не е просто неговата оставка, а след това нов премиер от тяхната парламентарна група“, заяви младият протестиращ Фридрих, прекарал нощта на Орлов мост.

 

Припомняме, че само преди дни при акция на полицията бяга разчистени възловите кръстовища, но още вечерта шепа протестиращи отново се настаниха на пътното платно, като този път тотално издигнаха барикади. Кофи за боклук, кашпи и пейки изграждат новите барикади и не позволяват нито на линейки, нито на други превозни средства в специален режим да преминат, като така застрашават живота на хора, изпаднали в беда.

 

Променени са маршрутите на част от линиите на градския транспорт поради затворени от протестиращи кръстовища „Орлов мост“ и на бул.“Васил Левски“ и бул.“Цар Освободител“ .

 

С променен маршрут са автобусни линии: 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5836 |09.08.2020 Военна димка задими кв. ”Слатина” в София . 57| 8461 |09.08.2020 Емил Джасим: Десетки бусове на жандармерията се стичат към София . 17| 7763 |09.08.2020 Петър Бояджиев за действията на полицията при барикадите: Ето резултата от просташкото мислене . 37| 13092 |09.08.2020 ”БОЕЦ” предупреждава: Към София идва жандармерия от над 6 областни града

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads