Реклама / Ads
6| 3370 |17.05.2023 НОВИНИ

Софийската градска прокуратура: Няма да се поддадем на външно влияние

.
Софийска градска прокуратура е единствената компетентна да извършва разследвания срещу лица с имунитет, магистрати Източник: БГНЕС
”Категорично смятаме, че нито един прокурор не се е повлиял и няма да се повлияе при решаване на дела от изказвания на лица, заемащи висши публични длъжности. Нито един прокурор от СГП няма да се поддаде на външни фактори, стоящи извън обективните факти по преписките и делата, независимо от източника или интензитета им”, това заявиха от Софийската градска прокуратура (СГП) в своя позиция.
 

От СГП заявиха, че позицията им е във връзка с "множество коментари, разпространени в публичното пространство за безпристрастно провеждане на проверки по реда на Закона за съдебната власт и разследвания по реда на Наказателно-процесуалния кодекс относно действия на лица, заемащи висши публични длъжности".

 

Вчера заместник-главният прокурор Борислав Сарафов подаде сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев. Сигналът е в 3 направления. Едното е за престъпления срещу правосъдието. Второто е, че Гешев обитава почивна база на прокуратурата в курорта Боровец и третият е за незаконен запис на член на висшия съдебен съвет.

 

"Софийска градска прокуратура е единствената компетентна прокуратура в страната да извършва проверки и разследвания срещу лица с имунитет, магистрати, членове на Министерски съвет, както и за престъпления против републиката

 

Ръководството на СГП заявява, че всеки един прокурор от СГП изпълнява своите служебни задължения принципно, отговорно и обективно, така както изискват моралът и законът.

 

Ръководството на СГП декларира, че в рамките на законовите си правомощия СГП няма да допусне каквото и да е превишаване на същите или използването им за цели извън наказателното производство, още по-малко за създаване на обществени настроения в една или друга посока спрямо конкретни факти и лица", се казва още в позицията на СГП.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2500 |25.04.2023 Хеликоптер линейка се разби в руската Волгоградска област, пилотът загина . 7| 3103 |22.02.2023 Изказване на председателя на БСП - София Иван Таков пред делегатите на Градската конференция . 8| 9356 |23.12.2022 България от Цариградската конференция, която не се случи. Защо? . 0| 3072 |22.12.2022 Софийската митрополия пуска своя телевизия на 25-ти декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads