Реклама / Ads
16| 5812 |06.02.2024 НОВИНИ

Софийската прокуратура се задейства за Мартин-Нотариуса след ... седем години

.
Източник: БГНЕС
Справката на ГДБОП дойде в края на декември 2022 година, преди Коледа. В тази справка никъде не се споменават заплахите към съдия Цариградска и съдия Лазаров. След като прочетохме тази справка, ние преминахме също към проверка. Образувано е досъдебно производство, по което започва разследването срещу Мартин Божанов за пране на пари и имотни измами.
 

Това заяви на брифинг ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, която даде последна информация, относно убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. 

 

"Лично поканих съдия Цариградска и тя беше разпитана по досъдебното производство. Осъществихме контакт и със съдия Лазаров, който също беше разпитан. Всичко това беше по инициатива на ръководството на СГП и наблюдаващите прокурори. Интересното е, че доста от нещата, които се споменават в този сигнал, са станали преди седем години.

 

Въпреки това започнаха разследване и разпити. Към това дело ние присъединихме и думите на г-жа Бакалова пред АКФ. Изискали сме и файловете на телефонните разговори с покойния Божанов. Беше казано, че не може да се гарантира, че това е неговият глас", добави тя.  







"След интервюто на съдия Цариградска по БТВ, най-вероятно ще бъдат извикани за разпит и бившият главен прокурор Иван Гешев, и депутатът Делян Пеевски. Тя казва в интервюто, че заплахите от страна на Божанов са били предавани чрез съпруга на нейната племенница. Може би е трябвало да се самосезира и Окръжна прокуратура - Плевен.

 

Племенницита на съдия Цариградска не е казала абсолютно нищо за Иван Гешев и Делян Пеевски по време на нейния разпит.

 

По делото са разпитани много хора. Тези дни от АКФ се чу и за въпросния клуб на Божанов. Ще търсим информация и ще разпитаме евентуалните магистрати, които са ходили в този клуб.  Аз смятам, че по това досъдебно производство ще се иска удължаване на срока, защото предстоят още разпити и действия по делото", категорична бе Кирилова. 







В брифинга участие взе и зам.-градският прокурор и говорител на СГП Христо Кръстев.

 

"Нямаме сигнал в СГП за заплахите към съдия Цариградска от страна на Божанов. Нямаме по никакъв начин отношение към този случай. Ние разследваме случая за заплаха от организирана престъпна група. Всички 25 преписки и досъдебни производства, свързани с Мартин Божанов, ще бъдат проверени.

 

По делото за убийството на Божанов е внесено искане за сваляне на информацията от двата телефона на Божанов, намерени при убийството му.

 

СГС даде разрешение и тепърва ще установяваме каква информация има в тези телефони. Ако има информация по делото за организираната престъпна група, то тя ще бъде присъединена към делото за ОПГ и обратното, ако в делото за ОПГ има информация за убийството на Божанов, тя ще се присъедини към съответното дело. Това, че някакви магистрати са посещавали този клуб на Божанов не доказва, че те са вземали подкупии и са извършили някакви престъпления. Посещението на заведение не е престъпление", добави той.  







В интервю за ФрогНюз днес адвокатът Михаил Екимджиев изрази сериозни подозрения, че зад изчезването на Пепи Еврото и убийството на Нотариуса се крие точно името на Борислав Сарафов, тъй като вероятно те са разполагали с компрометираща информация срещу него.

 

Според него най-заинтересовани да бъде съхранен Борислав Сарафов като главен прокурор и да бъде спасен от евентуални компрометиращи разкрития са неговите политически покровители, които можем да търсим в средите на ГЕРБ и ДПС. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4040 |06.02.2024 Денков - готов с меморандум за земеделците, но и решен да не се подпомагат печалбарите . 1| 3622 |06.02.2024 Хутите са изстреляли ракети по два кораба в Червено море . 1| 3693 |06.02.2024 НДК с ново ръководство . 6| 3796 |06.02.2024 Украйна е разбила руска шпионска мрежа в своето разузнаване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads