Реклама / Ads
24| 7811 |11.09.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Соломон Паси: В България има стотици руски шпиони, русофили - няма

.
Соломон Паси
68 шпиони има в руското посолство в София. Извън него са няколко стотин. Имахме великолепната възможност покрай отравянето на Сергей Скрипал, да изгоним един-двама, но защо не го направихме - не мога да кажа. Това каза президентът на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси .
 

Дали тези момчета, които сега са ги обвинили, са шпиони, аз не знам, не мога да ви кажа. Но откровено казано, аз имам много по-високо мнение за руското разузнаване. То едва ли може да наеме шпиони, който да дойдат тук пред вас и да обясняват, че не са шпиони.

 

Какви са тези шпиони, вие знаете ли вица за Гарабед шпионина? Звъни един на една врата и пита: Тук ли е Гарабед? Отговарят му: Няма такъв човек. Звъни втори път, пита: Казаха ми че тук е Гарабед? Казват му: Няма такъв човек. На третото позвъняване, човекът отвътре казва: А, Гарабед шпионина ли търсите? Той е на по-горния етаж.

 

Ако съм човек на отмъщението, щях да ръкопляскам на това, което се случва в момента. Кръгът "Русофили" ме обвини в шпионаж за Израел, защото като външен министър наредих да се изхвърлят руските шифровъчни машини във външно министерство. Така спрях достъпа до военна информация от страната ни за Русия", допълни бившият ни външен министър пред bTV.

 

„Дали се русофил се разбира от това къде си изпратил детето ти да учи – в САЩ, Великобритания или Москва. В България русофили няма“, разясни той.

 

„В момента най-голямата опасност за Запада е руската пропаганда. Това, на което сме жертва е пропагандата на Русия, която атакува сърцата и умовете на младите хора“, предупреди Соломон Паси.

 

Той коментира и ресора, който получихме от ЕК: "Мария Габриел получи достоен ресор. Тя получи заслуженото за работата, която свърши. Иновациите са въпрос на огромни политики в световен мащаб. Тя вече ръководи това, което Умберто Еко нарича сексуалната революция на младите, която ще промени света. Тя ще отговаря за програмата "Еразъм", бореща се с демографската криза. До момента чрез нея са се родили един милион бебета. надявам се тя да обхване повече хора, не само студентите", заяви Соломон Паси.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8956 |26.08.2019 Адв. Елена Гунчева: Не давам шанс на политици, предали България! . 8| 8902 |20.08.2019 Европейската федерация на журналистите: България да гарантира свободата на медиите, поисканата от ВСС ”толерантност” към Иван Гешев е заплаха . 7| 10278 |20.08.2019 Адвокат: България е изключена от Парижкия меморандум заради лош приватизационен договор с БМФ . 5| 9113 |19.08.2019 Марин Марковски: България от страна на розите е станала страна на вампирите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads