Реклама / Ads
13| 5170 |09.04.2011 НОВИНИ

Соломон Паси: Царят няма да се кандидатира за президент

.
Соломон Паси
Три пъти съм се срещал с Кадафи, нашата битка завърши с него, когато медици ни се прибраха от Либия. Днес никой от Запада не си признава, че те са превърнали Кадафи в това, което е днес той.
 

На първата си среща с него аз му казах, че ако някой е агент на Мосад, то това съм аз, защото аз съм евреин, а не медиците. По бащина линия съм евреин и арабин, а по майчина линия съм православен християнин, каза бившият външен министър в студиото на Дириктно Карбовски по Нова тв.

Кадафи пие камилско мляко, играе футбол, интересува се от големи неща – как да обедини евреи и араби, как да построи 6 км водопровод, разказа бившият външен министър. Кадафи във висша степен е обзет от собственото си величие, обобщи Паси.

Стандартът към Кадафи не е двоен, той е троен, дори четворен. Искрено се надявам, че Кадафи трябва да се осъзнае, иначе нищо добро не го чака. Подкрепям всякакви действия, които са подкрепени от ООН, каза Паси.

Според него намесата в Либия върши работа, същото важи и за Афганистан, а Ирак в момента е едно много по-приемливо място, отколкото по времето на Садам Хюсеин.

Вярвам, че демокрацията ще еволюира дотам, че няма да има избори. Живеем в нова ера, ще стигнем до неща, които преди не сме си представяли, каза Паси.

Аз имах много по-важна задача – България да влезе в НАТО, а аз не знаех кои са ченгетата сред дипломатите. В голяма степен изповядвам философията, че не е важно какъв цвят е котката, важното е да лови мишки!, така отговори на въпрос за дипломатите ченгета в МВнР.

Министър Н. Младенов е много добър професионалист, много добре подготвен. Не трябва да оценяваме хората по думите им, а трябва да ги оценяваме по делата им. По-значимо е това, че той отива в Йемен, а после ще докладва за това, което е видял там, прецени Соломон Паси.

Соломон Паси допълни, че толерантността на българите е пословична, но в момента не мисли за президентски избори. Той се е съсредоточил върху работата си по много проекти, по работата на Евроатлантическия клуб. Сподели, че царят му е казал, че няма намерение да се кандидатира за президент и отказа да коментира евентуалната кандидатура на М. Кунева за поста. Паси смята, че президентските избори ще бъдат мажоритарни избори.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6317 |13.02.2011 Цв. Томов: Злоупотреба с власт, масова корупция, клиентелизъм царят у нас . 99| 8402 |28.01.2011 Царят съди България в Страсбург заради "Кричим" . 18| 5752 |25.01.2011 Гергана Паси: Превръщаме Шенген в истерия! . 14| 5666 |08.01.2011 Паси: Няма да ни приемат в Шенген преди октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads