Реклама / Ads
2| 3703 |28.01.2020 НОВИНИ

СОС прие спасителния план за Перник. Копаенето може да започне. А проблемите?

.
Източник: БГНЕС
Столичният общински съвет даде зелена светлина на проектът за спасяването на Перник. Предложението на правителството за водоснабдяването на миньорския град беше прието от СОС с 56 гласа “за” и един въздържал се в лицето на Волен Сидеров.
 

Идеята на спасителния план е Перник да получава вода от яз. “Белмекен” през “Бели Искър” и водопреносната мрежа на столицата. Така бедстващият град ще получи вода за питейни нужди с изграждането на 13.5 км трасе от Мало Бучино до квартал "Мошино".

Новината безспорно е добра, но за перничани. Пред столицата ще се появят други проблеми, предупреди вчера бившата зам.-кметица на “Младост” във Facebook.

 

Припомняме, че Биляна Петрова заяви, че ако новият план на правителството бъде подкрепен от СОС и съответно стане факт, това може би ще доведе до безводие в София. Става дума за четири подводни камъка, които бяха обобщени от Петрова като “национализация, вместо аварийна връзка, трайно и завинаги включване на Перник, лошо водоподаване, ниско налягане” и същевременно призова столичани да бранят собствения си интерес.

 

На днешното гласуване в СОС обаче присъства и кметът на Перник, който заяви - това е единственият и най-правилният начин за спасяването на миньорския град от безводие. Опозиционните политически сили БСП и "Демократична България" не спестиха критики към плана по време на дебатите, но го подкрепиха, както бяха заявили първоначално.

 

Позицията на групата на “Демократична България“ е, че проектът е писан на коляно и без експертиза, че няма реални гаранции за водата на софиянци и сроковете за проекта няма да се спазят, както и че част от Рилския водопровод е компрометирана.

 

След днешното гласуване може да започне изграждането на водопровода от Мало Бучино до Перник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4251 |27.01.2020 МФ: Няма промяна на валутния курс до приемането на еврото . 11| 4460 |24.01.2020 Цар Киро приет в болница с инфаркт . 0| 4926 |24.01.2020 Планирани прекъсвания на електрозахранването от ЧЕЗ за периода 27 - 31 януари . 3| 4418 |23.01.2020 ”Хюриет”: Българи хвърлиха от планер 360 кг. наркотици в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads