Реклама / Ads
7| 11186 |19.11.2015 НОВИНИ

Социалисти: Нов скандален подарък от СО за 1 млн. лева на М. Столарски

.
Борис Цветков
Столичният общински съвет прие решение за удължаване с една година на пет договора за автобусни линии на скандално известната фирма КАРАТ С. Тя още година ще вози на цени 2,88 лв. (по 4 от линиите) и на цена 2,90 лв. на км по петата линия. При положение че друга автобусна фирма вози на цена 2,57 лв. на км и вероятно също има печалба, а линиите на КАРАТ С не са най-натоварени и са по-леки и лесни за обслужване (защото са извънградски и избягват трафика в центъра), за това сигнализира Борис Цветков от ДКСМП.
 

Не бе прието предложението, удължаването на договорите на замесената в скандали фирма да бъде при цени на км пробег, ненадвишаващи най-ниските цени по останалите действащи договори, както и удължаването на срока да е с до 6 месеца (вместо с предлаганата цяла година).

 

Така днес дясното мнозинство от ГЕРБ и РБ в СОС отново подари над 700 000 лв. (за по-високите с 0,31 и 0,33 лв. цени на км пробег повече в предстоящата година) от парите на столичани на Миролюб Столарски и КАРАТ С, посочи Цветков.  

 

Това е същата фирма, която получи и управлява и други договори на скандално високи цени, които:

- източват милиони левове от средствата на столичани с по-високите цени на километър пробег

- бяха подписани от упълномощения от Бойко Борисов скандален зам.-кмет Велизар Стоилов след опорочен конкурс с незаконно предварително договаряне под девиза на Стоилов: „Да нема дъмпинг!“

- не дадоха възможност на общинската автобусна фирма да се модернизира и да обнови автопарка си

- блокираха възможността на Столична община да променя маршрути, спирки, разписания и тарифна политика в услуга на гражданите, отчитайки промените в пътникопотока при откриването на нови метро отсечки и метростанции и др.

И до момента не е изпълнено решението на СОС за преговори със същата фирма за останалите и линии (подарени и със сключен от Бойко Борисов договор на скандално по-високи цени), за които всички общински съветници и чиновници твърдяха, че са изключително неизгодни и трябва час по-скоро да бъдат прекратени.

 

Припомняме, че докладът за подаръка е внесен от Любомир Христов, който бе вече наказан за подобно нещо с последно предупреждение за уволнение от Йорданка Фандъкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5008 |28.04.2015 Борисов търси подарък за папа Франциск . 15| 5957 |15.03.2015 Бащата на убитата Вероника получи по пощата подаръка й за рождения му ден . 26| 5253 |18.01.2015 Честито! Търсят се пари за великденски подарък на пенсионерите . 8| 6174 |17.01.2015 Фръц! Албена Вулева - "Най-скандален сексимвол на годината"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads