Реклама / Ads
1| 4204 |02.07.2016 НОВИНИ

Социалистите в ОССЕ избраха Вигенин за свой зам.-председател

.
Кристиан Вигенин
Групата на социалистите в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа избра ново ръководство. Дорис Барнет, депутат от Германската социалдемократическа партия, беше преизбрана за председател, а нейни заместници ще бъдат депутатите Кристиан Вигенин, Мариета Тидеи от Демократическа партия на Италия, и Кент Харстед от Шведската социалдемократическа партия.
 

"Приемам този избор като оценка за усилията ми през изминалата година Групата на социалистите да бъде по-организирана, по-единна и по-силна. Предстои още много работа, но смятам, че вече имаме основание да покажем самочувствие и увереност, че можем да влияем сериозно върху позициите на Парламентарната асамблея в полза на мира, стабилността, икономическото развите и демокрацията в Европа, а и в света", заяви Вигенин след избора си.

 

"Носим огромна отговорност, защото нашата асамблея представлява близо 1 милиард жители на планетата. Тези хора искат мир, социален прогрес, по-добро бъдеще за себе си и за децата си", добави народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

 

120-членната Група на социалистите заседава в рамките на 25-тата юбилейна Годишна сесия на Парламентарната асамблея на ОССЕ, която се провежда в грузинската столица Тбилиси. В качеството си на Специален представител на ПА на ОССЕ за Южен Кавказ, Кристиан Вигенин докладва пред Постоянния комитет на организацията за дейността си в периода февруари-юни и запозна колегите си с конкретните инициативи, които предлага да бъдат реализирани по парламентарна линия в подкрепа на усилията за мирно решаване на конфликта в Нагорни Карабах. Една от тях е провеждането на съвместна среща на комисиите по външна политика на арменския и на азербайджанския парламент в България.

 

ПА на ОССЕ предстои да избере в понеделник и своя нов председател, като основните претенденти са австрийската социалдемократка Кристине Мутонен и кандидатът на Европейската народна партия Георги Церетели от Грузия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5395 |06.05.2016 Лондончани си избраха палестинец за кмет . 0| 4590 |16.04.2016 Преизбраха Паргов за председател на столичното БСП . 9| 4400 |05.02.2016 Кадиев: „Златните отсъстващи” избраха Кунева . 24| 5148 |03.02.2016 Честито! Избраха Кунева за министър на образованието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads