Реклама / Ads

 

3| 2384 |25.06.2021 НОВИНИ

Социалистите представят визия за бъдещето на ЕС в Берлин на конференцията „Смелост за Европа”

.
Сергей Станишев
Мащабното събитие на ПЕС е в подкрепа на кампанията на германските социалдемократи

Премиери, еврокомисари и партийни лидери от ПЕС се събират в Берлин на 26 юни 2021 г., за да представят визия за по-справедлив и устойчив път за Европа, както и идеите си за социална промяна и възстановяване от пандемията.

 

„Правилните решения за бъдещето на Европа изискват кураж. ЕС трябва да гарантира справедливо възстановяване от кризата вследствие на пандемията. Време е да инвестираме в хората и обществените услуги, време е да защитим демокрацията в обществата. Време е да работим единно, за да се изправим заедно срещу предизвикателствата, които са твърде големи, за да бъдат преодолени самостоятелно от която и да е държава. Няма по-подходящо място от Берлин да продължим този разговор и да представим нашата визия заедно с германските социалдемократи, с които имаме обща мисия. Трябва да действаме с кураж, за Европа.", заяви преди събитието президентът на ПЕС Сергей Станишев.

 

„Планът за възстановяване беше силна реакция на Европа в отговор на кризата. Навременен, конкретен и единен. Сега трябва да продължим по този път. Искам да видя по-силна и по-подготвена за бъдещето Европа. Планът ни е за Европейски съюз, който инвестира в бъдещето единно и укрепва авторитета си. Вместо задълбочаване на кризата с политики за затягане на коланите, както се случи в близкото минало, днес ние инвестираме в бъдещето. Разбира се, от огромно значение е кои политики ще доминират в Европа – тези на социалдемократите, консерваторите или либералите.", коментира домакинът на срещата Олаф Шолц, който е кандидат на ГСДП за канцлер и настоящ финансов министър на Германия.

 

По време на събитието, към Шолц и Станишев, ще се присъединят министър-председателят на Португалия Антонио Коща, министър-председателят на Швеция Стефан Льовен, изпълнителният зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, еврокомисарят за сближаване и реформи Елиза Ферейра, еврокомисарят за работни места и социални права Никола Шмит, еврокомисарят за икономика Паоло Джентилони, председателят на Групата на С&Д в ЕП Ираче Гарсия, съ-председателят на ГСДП Норбърт Валтер-Борянс, лидерът на Нидерландската работническа партия Лилиан Плоумен, лидерът на Демократическата партия в Италия Енрико Лета, генералният секретар на ПЕС Ахим Пост, евродепутатите Катарина Барли и Удо Булман, зам.-генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Естер Линч, както и кметът на Будапеща Гергей Карачони.

 

Трите панела на конференцията ще обсъдят темите за инвестициите в бъдещето на Европа, укрепването на авторитета на ЕС, както и засилването на координацията и общите действия не само във времена на криза. В заключителната част на събитието заместник-канцлерът Шолц и премиерите Коща и Льовен ще отправят призив за действие и ще представят идеи за укрепване на европейския проект.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 2747 |24.06.2021 Станишев: Социалистите удържаха победа! Европейският съвет ще приеме в заключенията си целите на Социалния план за действие . 5| 2517 |22.06.2021 Василев и Петков представят програма „Възстановяване“ . 16| 30546 |17.06.2021 “Шефе, сметанка!” или как се става директор на студентската телевизия . 4| 3010 |06.06.2021 Ревизоро ироничен при ревизията на новия екоминистър. Свършил "чудесни неща"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ