Реклама / Ads
1| 3947 |09.06.2021 НОВИНИ

Социалният министър: Българският списък по ”Магнитски” ще бъде динамичен и под постоянно наблюдение

.
Гълъб Донев
”Основната цел на публикуването на този списък е да защити държавните предприятия и дружества.” Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът и министър на социалната политика Гълъб Донев. Самият списък ще бъде динамичен и в него както могат да попаднат, така и могат да бъдат изключени стопански субекти - ”които са прекратили свързаността със санкционираните от САЩ, ще бъдат изключвани от този списък.”
 

"В момента, в който институциите имат готовност да обявят лицата в списъка, той ще стане достояние на обществеността", посочи Донев, като така не отговори кога правителството смята да излезе с обещаните предупреждения.


"Ще има постоянната работна група със задача непрекъснато да анализира лицата в него и свързаността им с други", обеща вицепремиерът.


Гълъб Донев заяви, че няма представа защо името и фигурата на корумпирания и действащ политик не се посочва в решението на САЩ. Тази фигура обаче трябва да стане достояние на обществото, смята Гълъб Донев.


Социалният министър коментира и пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев, като беше категоричен, че по никакъв начин Кантарджиев не може да бъде причислен към т.нар. калинки. "Действително той е изключителен професионалист в своята област. Климатът, който е създаден в института под ръководството на Кантарджиев, говори за един човек, който достойно е извървял своя професионален път. Всички български граждани помнят и знаят неговото присъствие при различни епидемии."


По думите на Гълъб Донев в пенсионирането на Тодор Кантарджиев категорично не става въпрос за разчистване на сметки и "изчегъртването на ГЕРБ". "Проф. Кантарджиев не може да бъде поставян в такъв списък."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6724 |07.06.2021 Военният министър: 99 процента от обществените поръчки в МО са били с посочване на изпълнител . 10| 4872 |30.05.2021 Здравният министър: Големите дългове в Александровска са натрупани по времето на д-р Костадин Ангелов . 0| 5748 |29.05.2021 Георги Свиленски, БСП: Направихме всичко възможно да обединим левия вот Българският ляв избирател очаква обединен субект . 14| 3173 |25.05.2021 Външният министър: Възстановява се диалога с РСМ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads