Реклама / Ads
0| 7315 |20.05.2020 НОВИНИ

Социолог: Компроматите от Васил Божков могат да доведат до тежки последствия за властта

.
Евелина Славкова Източник: БГНЕС
В друг тип държави компромати като изнасяните от Васил Божков могат да доведат до доста тежки последствия за властта, докато тук не реагираме адекватно на такива ситуации.
 

Това каза пред БНР Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд".

 

За момента  изнесеното от Божков според нея не е достатъчно,  за да предизвика сътресения в правителството. Тъй като обаче информацията излиза "на час по лъжичка", могат да се появят и много по-скандални данни, които да доведат до такива сътресения, не изключва социологът.  

 

Славкова отчита  като загуба  липсата на обединение на институциите на правителството и президента по време на кризата с коронавируса, както за самите тях, така и за цялото общество. Словесната битка между Бойко Борисов и Румен Радев допринася за разгарянето на институционална криза, като в повечето случаи премиерът отговаря на нападки на президента, посочи Славкова. 

 

"Това не трябва да бъдат думи на президент. Такъв тип изказвания – "ако аз управлявах", са политически изказвания, които подхождат по-скоро на опозиционен лидер, който се готви за избори", изтъкна Евелина Славкова относно едно от последните изказвания на държавния глава, в което той визира управлението на Борисов и смъртността по време на това управление.

 

В социологическите изследвания през юни ще се отрази равносметката как българите оценяват направеното от институциите по време на кризата с коронавируса, каза още Славкова. Тя припомни, че според проучване от началото на април, 56% от запитаните са определили антикризисните мерки за бизнеса и хората като недостатъчни, а 27 на сто ги намират за достатъчни и адекватни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11091 |20.05.2020 Васил Божков: Когато един премиер се страхува, идва време за избори за нов собственик на ”Левски” . 0| 6180 |18.05.2020 Антикорупционният фонд сезира главния прокурор за публикуваната кореспонденция между Васил Божков и „Vladi Goranov“ . 0| 11560 |18.05.2020 Иван Бакалов: Ограбиха Цветан Василев и го представиха като виновен, сега правят това и с Божков . 0| 7840 |18.05.2020 Цветан Василев: ”Дунарит” се рекетира чрез Междуведомствената комисия под контрола на шайката около Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads