Реклама / Ads
10| 8439 |18.08.2018 ПОЛИТИКА

Социолог: Основните партии не знаят накъде да тръгнат

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
Има износване на материала. И това създава особено противоречие, защото хората хем искат промяна, хем малко ги е страх от нея. Не ти харесва политиката, ама това, което става в икономиката, те успива. И някак си не искаш да правиш резки движения. Това каза политологът Първан Симеонов.
 

Според Симеонов това противоречие поставя политическия процес в ступор и затова основните партии не знаят накъде да тръгнат.

 

Политологът обясни, че битката у нас е кой ще е бенефициент на консервативната вълна, заляла Европа.

 

"Естественият бенефициент са Патриотите, само че те упорито развалят това, което постигнаха. Това, което Волен Сидеров и Валери Симеонов правят, до един момент е добре, защото напряга собствения им електорат, т.е. не дава на партиите им да се обезличат в общия микс на Патриотите. Но то започва вече малко да тежи. По-трудното направиха, а сега на по-лесното е възможно да се издънят. И за да затворим скобата - Патриотите, след тези караници помежду си, като че ли забравят да си вземат бонусите от консервативната вълна", коментира Симеонов пред Банкеръ ситуацията в коалицията "Обединени патриоти".

 

По думите му ДПС пък като че ли се снишава и не държи на някакви бързи, резки жестове и развръзки, докато БСП е опряла в максимума си.

 

Той прогнозира, че през есента вътрешнополитически сюжети при премиера Бойко Борисов няма да липсват. "На ГЕРБ много дюшеш им дойде скандалът с Митьо Очите точно през август. Така хубаво удрят политическия си противник, че чак се чудя дали това не беше някакъв коз, който пазеха точно за този момент. Нека да не забравяме, че Борисов успява да превърне редица сюжети, които са срещу него, в свои. Нещо подобно се пробва да направи и със социалните протести напоследък. Нещата там започнаха да изглеждат така - има социални протести, Борисов усеща това, кани протестиращите, чува ги и започва нещо да прави", коментира политологът.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8531 |11.06.2018 Социолог: 60 на сто от хората не подкрепят ГЕРБ, тя е ”по-мразената партия” . 1| 7586 |16.03.2018 Пет десни партии призоваха депутатите да не приемат промените в НК . 8| 11013 |29.10.2017 ”Да, България“ търси разширение на формата на петте партии, създава ”МлаДА България” . 4| 6822 |19.10.2017 Корнелия Нинова с писмо до лидерите на партиите в парламента за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads