Реклама / Ads
6| 2800 |18.04.2023 НОВИНИ

Социологът доц. Пампоров: Хипотезата за нов председател на парламента след 3 месеца е хипотеза за редовен кабинет

.
Алексей Пампоров
Хубаво е, че се седна на масата на преговори, защото поведението в миналия парламент беше безотговорно. Това заяви в ефира на Nova News социологът доц. Алексей Пампоров във връзка с днешната среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.
 

По думите му хипотезата, че след три месеца ще има нов председател на ротационен председател е хипотеза за избиране на редовно правителство.

 

Ротацията не е лоша идея. Има и други страни с утвърдена такава практика, само че три месеца е много кратък период, добави Пампоров.


Според него въпросът е дали сега това ще са двете големи коалиции, които ще са в опозиция, или ще сформират една "мегакоалиция".

 

По отношение на БСП социологът изказа мнение, че партията започва да изпада от политическата сцена, защото не може да предложи алтернатива, докато в това време "Възраждане" се превръща в единствената опозиция в парламента.

 

БСП е пета политическа сила и става все по-незначим фактор в политиката. Ако от ПП-ДБ не се разберат с ГЕРБ, едва тогава могат да влязат като някакъв фактор заедно с ДПС и ИТН. Нинова продължава да вижда президента като големия враг. Забележете как другите партии дръпнаха лидерите си назад, докато БСП продължава да се смята за "партията на Нинова", обясни доц. Пампоров.

 

За идеята на социалистите да се забрани вносът на земеделска продукция от Украйна той посочи, че това е по-скоро популистка стъпка.

 

„Едва ли количеството украинско зърно, внесено в България, пречи. Когато го сметнем като дял от зърното в страната, не може да бъде нещо, което да пречи толкова много на пазара. Вместо това трябва да се замислим в какво състояние е нашата икономика, щом страна, която е във война, успява да продаде продукцията си на по-ниска цена“, каза още социологът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2969 |11.04.2023 Социологът Ев. Славкова: Борисов ни каза – или кабинет на ГЕРБ и ПП, или нови избори . 9| 3641 |27.03.2023 Социологът Павел Вълчев: Перспективите не са розови . 5| 3544 |04.03.2023 Социологът Кольо Колев: Коалицията ПП-ДБ няма да се разцепи . 5| 3962 |16.02.2023 Социологът Евелина Славкова за интригите преди и хипотезите след изборите на 2 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads