Реклама / Ads
2| 4182 |25.10.2019 НОВИНИ

Геновева Петрова: Отдавна не сме имали толкова оспорвана кметска надпревара в София

.
Източник: БГНЕС
Два дни преди местните избори Геновева Петрова от агенция “Алфа Рисърч“ коментира пред БНР нагласите, с които партиите влизат във вота.
 

“Имайки предвид това, че говорим за местни избори, това са 265 кампании, 265 избора. Във всяка община кампанията се води за самата община, а не е толкова за национални приоритети. Наблюденията ни очертават най-общо три типа кампании.

 

Едната е в общини, където кампанията изглежда скучна, други хора биха я определили като спокойна, без остри противопоставяния. И това са общини, в които управляващите към момента кметове са силно одобрявани и тяхното преизбиране се очаква да се случи без проблеми още в неделя. Например такава община е Бургас.

 

Друга група общини са онези, в които има подчертано недоволство от начина, по който досега са били управлявани, но липсват ярки опоненти, които да се противопоставят на досегашните управляващи. В много голяма степен изходът там ще се реши след балотажи. Такава община бихме посочили, че е Пловдив, където има напрежение, но нашите наблюдения не показват точно това. Те показват, че има кандидат и той е кандидатът на ГЕРБ, който успява да увеличи дистанцията спрямо преките си опоненти. И третата група са общините, в които наистина се очакват оспорвани надпревари. Сред тях попада и София“, коментира Петрова.

 

“София отдавна не е преживявала толкова оспорвана кметска надпревара. Може би повечето слушатели си спомнят, че на миналите кметски избори Йорданка Фандъкова спечели с изключително голяма преднина още на първия тур. Докато в сегашната кампания имаме няколко силни фигури в надпреварата за кмет.

 

Повечето проучвания открояват двете претендентки - Фанъдкова и Манолова, като доста откъснали се от останалите. Кандидатът на “Демократична България“ стартира от ниски позиции поради пълна неразпознаваемост пред избирателите, но в хода на кампанията успя да привлече достатъчно подкрепа, която да го издигна на силни позиции за първия тур.

 

Отдавна не сме имали толкова оспорвана кметска надпревара“, завърши Геновева Петрова.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3845 |23.10.2019 Светослав Малинов: Мониторинговият доклад като механизъм се провали отдавна . 0| 4514 |16.10.2019 Биляна Петрова: Като кандидат - кметове в София не ни пускат на срещи с граждани . 5| 5673 |23.09.2019 Биляна Петрова: Развихрете фантазията си - предложете на Гешев още варианти . 7| 6677 |12.09.2019 Биляна Петрова: Къде живеем, щом държавата реагира на чатове от два фалшиви профила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads