Реклама / Ads
19| 5928 |14.10.2011 НОВИНИ

Социолози: 1-2 големи компромати ще гръмнат до изборите

.
балотажът Калфин-Плевнелиев бил сигурен
В София има доста и сериозни кандидати, качествени имена, хора, които се представят неочаквано добре, констатираха единодушно социолозите.
 

Взривът не е чисто криминално престъпление; избран е момент, когато в София има европратеници, за да се демонстрира неспокойствие. Но  като пуснеш мутрите в политиката, не можеш да очакваш, те да правят нещо неприсъщо за тях, коментира по БТВ политологът Огнян Минчев.

Интерес има някой, който иска нагнетяване на напрежение, каза социологът К. Колев и се усъмни, че случаят ще бъде разкрит, освен ако не е криминално деяние. Странна повторяемост констатира и Юлий Павлов и определи случая като провокация.

Напълно е възможно случаят да повлияе върху изборите, каза Колев и направи паралел с Испания. Павлов напомни, че там Аснар е загубил заради лъжа, а нашето било бутафория. Минчев добави, че в политиката са навлезли хора, достатъчно провинциални, за да не могат да обърнат хода на изборите.

99,9% бил сигурен балотажът между Плевнелиев и Калфин, но и Кунева имала потенциал, за да не я изключват от сметката, каза Колев. Минчев каза, че имало шанс доскоро балотажът да не е толкова очевиден като прогноза заради силното присъствие на Кунева, но нямало логика в нейното поведение, тя сякаш си партнирала повече с Калфин и това редуцирало шансовете й. Дебатът утре по БТВ може леко да промени съотношението между отделните играчи, но няма да обърне реда, каза Павлов и добави, че паралелите с 2001 г. не били точни. Тогава публиката не била склонна да прости изцепката на П. Стоянов, докато Плевнелиев бил предпазлив, логиката му била да не загуби с голям резултат.

В София има доста и сериозни кандидати, качествени имена, хора, които се представят неочаквано добре, битката ще бъде доста оспорвана, каза О. Минчев. Затова смятам, че ще има балотаж, потвърди и К Колев, но добави, че имало потенциална възмоност и за победа на Фандъкова на първи тур при ниска активност. За Ю. Павлов шансовете за балота били 50 на 50, а при балота съперник на Фандъкова щял да е Кадиев.

Накрая О. Минчев допусна, че до изборите можело да гръмнат един-два големи компромати, но те по-скоро щели да имат обратен ефект.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4792 |07.10.2011 Социолози: Катуница вдигна гребена на национализма . 42| 5629 |16.09.2011 Ст. Данаилов: Не обичам компромати, но ги очаквам . 129| 5137 |05.09.2011 Плевнелиев: Вярвам в геройството и дълга, не ме е страх от компромати . 18| 5422 |29.08.2011 Най-големият обир у нас - 40 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads