Реклама / Ads
4| 3350 |06.07.2023 НОВИНИ

Спас Иванов: Пропагандата се оказа най-ефективното оръжие на Русия

.
IT експертът Спас Иванов заяви, че най-успешното оръжие на Русия досега е пропагандата Източник: Блумберг тв
Близък банкер до Путин - Юрий Ковалчук ще поеме контрола над медийната империя на Пригожин. Пропагандата се оказа най-ефективното оръжие на Русия.
 

Това каза IT експертът Спас Иванов в предаването "Денят" на Веселин Дремджиев.

 

"Възраждане" е отговорен за почти 80% от целия трафик в социалните мрежи. Руската пропаганда не намалява, а ще бъде преориентирана. Тези 500 000 българи, което са се подписали под искането за референдум срещу еврото, те са целите на руската пропаганда. Целта е обеществото ни да не е единно, да не е интегрирано", подчерта той.

 

Той изтъкна, че се очакват промени във Фейсбук, след като модерацията е извън ръцете на "Телъс". "До голяма степен е възможно да се контролира от алгоритми. Смятам, че ще има голяма промяна в езика на омразата по интернет."

 

Иванов коментира и ситуацията с Туитър. "Елон Мъск се оказа катастрофа за Туитър. Първо плати повече за Туитър, отколкото струва. Туитър струва три пъти по-малко. Той съкрати три четвърти от персонала. Изкуственият интелект, тези генеративни модели се учат. Това води до голямо потребление на данни и с малко служители Туитър не може да се справи."

 

Той подчерта, че големите рекламодатели се отдръпнаха от Туитър, защото Мъск позволи езика на омразата в Туитър.

 

Спас Иванов разказа, че Мета се опитва да създаде децентрализирани социални мрежи. Като ще я модерират самите потребители и алгоритмите, които са заложени в нея. В момента тестват Мета. Скоростта , с която Мета създава алгоритми, е изключително бърза.

 

В Европа има изключително много регулации. На практика в момента се създават десетки нови приложения на Изкуствения интелект, като Войсбокс, който само за секунда с вашия глас може да прави много неща, изтъкна Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3779 |03.07.2023 Зеленски поиска от грузинския посланик в Украйна да се опита да ”спаси” Саакашвили . 2| 3236 |02.07.2023 Христо Иванов: България няма да предоговаря условията в преговорната рамка с РС Македония . 3| 2899 |28.06.2023 Йордан Иванов: Доволни сме от отдръпването на ДПС, защото се дава възможност за катализиране на процесите . 6| 2957 |28.06.2023 Димитър Гърдев: Всяко поражение на руската армия ще бъде бензин в пропагандата на Пригожин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads