Реклама / Ads
0| 28864 |11.08.2022 НОВИНИ

Спасение няма! Задкулисието ни се озъби зад поредица назначения в служебния кабинет

.
Атанас Илков, Лидия Стойкова-Чорбанова
Задкулисието ни се озъби зад поредица назначения в служебния кабинет. То се оказа толкова витално, че започна с нова енергия да диктува по какви правила и как да се управлява държавата. Спасение няма!
 

Редица назначения в служебния кабинет го доказват. Бившият шеф на МВР Бойко Рашков образно го определи като смяна на плочата от “Мутри, вън” на “Мутри, вътре”.   

 

Вчера от вътрешното ведомство дойде новината, че е сменен директора на ГДНП. Нямаше да направи впечатление рокадата, ако на високия пост не възкачен “стария познайник” от недалечното минало Атанас Илков. Очевидно хората, които го пробутват нагоре се надяват, че проблемите с газа, инфлацията и т. н. напълно са заличили спомена за трагедията в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. 

 

Въпросният Илков командваше въпросната куцо скалъпена полицейска операция. Комисия по-късно установи, че за провеждането й са били изфабрикувани документи, като целта е била да се оправдаят някои ръководни решения относно действията срещу “лудия” Петко. Атанас Илков, чиято звезда изгря по времето на кабинета “Орешарски” впоследствие бе уволнен. Но успя да се върне в системата през “странични” врати, заемайки по-нисши и по–висши длъжности в провинцията.

 

В коридорите на МВР на ул. “Шести септември” се коментира, че зад издигането му стои съветникът на президента Пламен Узунов. А както пък се шушука под сурдинка, той минава за човек от кръга на “Библиотекарите”. Единствено майката на простреляния Шарков - Ваня Рибчева знае какво е на сърцето й, щом чуе за поредното издигане на Илков. Явно, че съчувствието на хората от системата към трагедията на това семейство се оказа една  голяма партенка. 

 

Другото име, които буди тревога в много хора, това е Лидия Стойкова - Чорбанова. От старта на новия служебен кабинет тя бе посочена за зам.-министър на здравеопазването.  Чорбанова бе шеф на кабинет на Стойчо Кацаров, докато той оглавяваше МЗ.  Хора от екипа му твърдят, че въпросната дама е работила по проекти и обществени поръчки. “Тя е свързана със скандала с тестовете за ковид за деца. Любопитното е, че не ресорния зам.-министър, а тя движеше процедурата без да бъде официално упълномощена.

 

Викаше лично хората от състава на комисията и им казваше какво да се прави с поръчката за тестовете. Показания за това са дадени в КПКОНПИ. Вместо да се пусне една поръчка за всички тестове, се направиха четири.  А цената можеше да е двойно по-ниска. Втората фирма не успя да обезпечи навреме тестовете и затова се забави договора с нея. Така само половината от учениците можеха да се върнат в клас навреме. Явно бе, че фирмата се толерира и това е обяснено в Антикорупционната комисия.

 

При следващата поръчка класираха 10 фирми, но им предложиха непосилна неустойка от 5 процента, в случай, че тестовете се забавят. Така фирмите бяха принудени сами да се откажат. Само една от тях продължи, което се предполага че бе и целта. Знае се, че КПКОНПИ прати материалите за тези действия в прокуратурата, но е ясно какво се случва там”, уточниха  източниците ни. 

 

Има подозрения, че човек на президента отново се е намесил и е казал тежката си дума в този избор на зам.-министър.   

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4198 |23.07.2022 Наглост! От ДПС загрижени за мафията, олигархията и задкулисието . 0| 4921 |21.06.2022 Дъщерята на Желю Желев обяви Румен Радев за „кремълска марионетка, маша на задкулисието“ . 0| 5691 |17.06.2022 Премиерът Кирил Петков: Ако президентът иска да е на правилната страна на историята, трябва да се върне при народа в битката със задкулисието . 0| 3435 |16.06.2022 Адв. Марк Фейгин: Последна надежда за спасение! Путин се обърна към шаманите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads