Реклама / Ads
5| 5270 |15.01.2019 НОВИНИ

Спаси София: Погромът на ул. Иван Вазов е гавра с името и делото великия българин

.
Гавра с името и делото на великия Иван Вазов. Само така може да бъде описана пълната палитра препятствия, с които жителите на кръстената на поета централна улица биват изтезавани вече с години - дупки и кал по пътното платно, пропаднали шахти и настилки, счупени колчета по тротоарите, неработещо осветление...
 

Макар че Общината получи прекрасен проект за реконструкцията, неспособността ѝ да го защити пред столичани постави бъдещето на улицата под въпрос. Това не е нормално за която и да е европейска столица. Това е вида на столица, похитена от клика която просто не умее да да управлява града и всекидневно го доказва.

 

Улицата е поредният ремонт на обект, който бива "зазимен". Същото наблюдаваме и по ул. Граф Игнатиев, където по думите на кмета "плочките били само подредени, но не монтирани", както и бул. Константин Величков където 6 месеца не стигнаха за преасфалтиране на две ленти. Въпреки, че Столичната община разполагаше с достатъчно време и средства да ги завърши, сериозно неспазване на сроковете на всички тях е видимо. Това говори за липса на организация и управленски капацитет, в резултат на което обектите в които са инвестирани десетки милиони се разпадат преди да са завършени.

 

Всяка дупка не зависи пряко от кмета Йорданка Фандъкова но тя назначава своите заместници и директори на дирекции. Тя в крайна сметка носи пълната отговорност за неспиращата поредица от тежки провали. Всички вече са убедени, че кмета и назначената от нея администрация просто толкова си могат, независимо колко наши пари ще прахосат и колко време ще ни загубят. Тази година е време за промяна ако искаме подобна безотговорност и липса на смелост за решително справяне с проблемите да станат минало. Само ние можем да решим дали искаме да живеем в европейски град или в посредствен, но скъп хаос!

 

Спаси София, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3937 |12.01.2019 Планински спасители съветват да не се излиза извън пистите, дебнат лавини . 1| 4211 |03.01.2019 Спаси София: Телепортатори ли ще монтират на велоалеята по Ботевградско шосе? . 3| 4523 |29.12.2018 БСП - София: В рамките на града движението по всички пътища трябва да е безплатно . 3| 4446 |27.12.2018 ”Спаси София” към Фандъкова: Оправете плочите на площад ”Света Неделя”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads