Реклама / Ads
46| 6987 |25.11.2010 НОВИНИ

М. Спасов: Скандалът ще приключи, ако Цветанов каже кои фирми е консултирал

.
Минчо Спасов
Цветанов като Бисмарк пуска димни завеси; няма визия за реформа в МВР - там мечтата на един нисшестоящ полицай е да излезе на улицата с палката, а на висшестоящ - след като го пенсионират, да отиде да работи за някой от олигарсите, обясни Спасов.

Не може непрестанно да се излиза от мъглата на слухологията
и да не се работи с конкретни факти, както прави г-н Цветанов, обяви по НТВ Минчо Спасов, бивш депутат от НДСВ и председател на парламентарната комисия по сигурност. Политическата воля се доказва с факти и резултати, настоя той.

Тези скандали възникват отново след като министър Цветанов пръв даде тон, след като тръгна информацията за имотите му. Още тогава той каза, че бил приготвил цял коктейл от акции, с които до Нова година ще докаже на обществото, че е чист и работи, добави Спасов и го сравни с Бисмарк, който също пускал димни завеси, за да не се виждат истинските му действия.

Сега депутатите искат да се харчат средства и да се правят нови и нови комисии. А ето какво пишело в докладната записка от Петко Сертов до комисията, която Спасов изчете: В началото на декември 2006 г. възникнало сериозно напрежение между групировките. Информацията била докладвана на тогавашния главен секретар Илия Илиев и за да не се дискредитира България в навечерие на членството й в ЕС, министър Р. Петков осъществил среща между представители на групировките, за да ги профилактира и да се избегнат сблъсъци между тях; взели се мерки за неутрализиране на групите и за разширяване на информацията. Има две странни неща, напомни Спасов - първо, че служител на НСС е докладвал на министъра какво се е случило на среща, на която сам той е присъствал и второ - липсата на дата и входящ номер на тази докладна. Така човек добивал впечатление, че тази докладна трябвало да замести липсващите СРС-та. Р. Петков тогава отказал да даде детайли, но казал, че СРС-тата били унищожени, без да бъдат заместени от веществена информация, защото никой не се интересувал от нея. Защо министърът се е срещал с тези хора, вместо да ги арестува, попита Спасов.

Сегашният министър няма никаква визия за реформа, констатира Спасов. Цветанов сам казал, че няма да прави реформи и съкращения в МВР, на тези 30 хиляди чантаджии, които само говорели, а не правели нищо. Самите служители в МВР били в много неблагоприятно положение - поради мизерията били неефективни. Мечтата на един нисшестоящ полицай е да излезе на улицата с палката, а на висшестоящ - след като го пенсионират, да отиде да работи за някой от олигарсите, обясни Спасов.

Пътят да бъде затворен поне този скандал е Цветанов да обясни кои фирми е консултирал за своите доходи, каза Спасов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8634 |01.08.2010 М. Спасов: Борисов ми каза, че "те" ще вземат имотите на царя . 23| 5060 |20.07.2010 М. Спасов: 90% царят ще спечели дело в Страсбург . 2| 5068 |27.01.2010 Скандалът с „Радио К2” влезе в парламента . 41| 7197 |13.01.2010 BG скандалът в ЕП прераства в европейски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads