Реклама / Ads
7| 5987 |11.12.2023 НОВИНИ

IT специалист гербаджия се оплака от вдигането на максималния осигурителен доход за бранша

.
Доброслав Димитров
Доходите трябва да се повишават, но това не става с административен акт на Министерство на финансите. Те се увеличават от добавената стойност. Това коментира в интервю за „Лице в лице“ председателят на Българската асоциация на софтуерните компании Доброслав Димитров. Същият бе депутат от ГЕРБ преди време, но напусна НС заради бизнес, като заяви, че остава член в ГЕРБ и ще помага на партията и Бойко Борисов с всички сили. Това и направи пред Цветанка Ризова.
 

Той посочи, че начинът за цялостен ръст на доходите върви по друг начин: чрез увеличение на работните места в софтуерната и технологичната индустрии. "Ако има повече хора, които да взимат по-високи заплати, те ще вдигнат заплатите на всички останали", обясни Димитров.


"Ние сме най-солидарният сектор в България. Софтуерният сектор е номер едно по Фонд „Работна заплата“, по привлечени инвестиции и по развойна дейност, а България е на последно място по развойна дейност в ЕС", изтъкна IT специалистът.

 

Димитров обясни, че вдигането на максималния осигурителен доход за бранша е грешен подход, защото по този начин се взима "още малко от тези, които работят на светло и си плащат всички данъци". "Взимаме от младите хора, това са бъдещите родители или вече млади родители. Това са хората, които създават бъдещето на България. Проблемът ни е принципен", аргументира се Димитров, като обясни и логическата връзка.


По думите му почти всички завършили в IT сферата остават да работят в България, а това движи икономиката. Освен това, създават семейства тук, което допринася и за разрешаване на наболелия за страната ни демографски проблем.


"Много по-лесно е да тръгнеш към светлата част. Една система, за да е солидарна, трябва всички да сме солидарни. Системата не работи, когато само малка част от населението е солидарна", обясни Доброслав Димитров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3881 |11.12.2023 4-годишно дете е в болница след падане от 4-я етаж на жилищен блок в Ямбол . 2| 7653 |11.12.2023 Премиерът смъмри кметовете за безобразни проекти и лобисти . 17| 4402 |11.12.2023 Бившият вътрешен министър В. Вучков: Полуевропейци ли сме? "Въздушният Шенген" не значи почти нищо . 22| 4447 |11.12.2023 Ивайло Мирчев: Натовският камуфлаж на Радев падна, използва опорки на "Възраждане"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads