Реклама / Ads

2| 6002 |26.12.2019 НОВИНИ

ПР специалист: Политиците вземат заплати, за да няма благотворителни кампании

.
Любомир Аламанов Източник: БНР
”Българската Коледа” изглежда хубава инициатива. Хора и компании даряват средства за деца, които имат нужда от спешно лечение и за болнични заведения, които имат нужда от спешно преоборудване. Но за съжаление не става ясно какво правят политиците там. Ролята на политиците е друга. Те взимат заплати, за да организират така системата, че да няма нужда от благотворителни кампании.

Това пише ПР специалистът Любомир Аламанов и предлага 21 полезни неща, които политиците биха могли да правят, вместо да се снимат до хора, които даряват:

 

1. Да кажат защо системата на здравеопазването не е реформирана.

2. Да кажат как точно се изразходват 4 милиарда от здравни осигуровки на годишна база.

3. Да намалят администрацията, за да освободят средства за лечение на деца.

4. Да възстановят Фонда за лечение на деца.

5. Да направят нормална модерна Детска болница, а не да преустрояват стар ковчег.

6. Да направят така системата на здравеопазването, че доктори и медицински сестри да не бягат от България.

7. Да направят така всички обществени системи в България, че никой да не иска да бяга.

8. Да развият системите за социални грижи, за да се окаже истинска подкрепа на децата с увреждания и техните родители.

9. Да правят непрекъснати информационни кампании за правата на децата.

10. Да се противопоставят категорично на опитите на популисти и сектанти да ни върнат в средновековието.

11. Да спрат да си назначават роднините в различни администрации.

12. Да направят най-сетне тази административна реформа.

13. Да направят система от данъчни облекчения за всеки, който иска да дарява за социални каузи.

14. Да закрият УБО. Ааа, НСО, де, все ги бъркам...

15. Да приемат реалистичен държавен бюджет, а не целенасочено да си оставят няколко милиарда за безконтролно раздаване в последните дни на всяка година.

16. Или ако годината е била толкова добра, че има неочакван излишък, да направят процеса по приоритизиране по-прозрачен.

17. Да се противопоставят на желанието за връщане на "държавно управление" на важни предприятия в различни обществени сектори. Миналата година ни глобиха 150 милиона лева за газов монопол. Тази година Перник обяви бедствено положение без вода. За догодина се говори за "национализиране" на Софийска вода.

18. Да осигурят наистина независима съдебна система, която няма да се поколебае да разследва политици и техните действия. Като например кой беше виновен за разсипването на Фонда за лечение на деца.

19. Да премахнат остарелите разпоредби, в които се забранява да се споменават имена на компании и търговски марки в ефир. Иначе е малко лицемерно - ръчкат компании да даряват, но не позволяват да им се казва името в национален ефир.

20. Да не правят тъпи кампании как ще връщат българите от чужбина, а просто да направят тук като там и така никой няма да иска да бяга.

21. Изобщо да направят така обществените системи, че кампаниите за събиране на капачки да не са за жизненоважна медицинска апаратура, а за облагородяване на зелените площи, например.

 

Това са само някои от нещата, които биха могли да правят българските политици. Ама не искат. По-добре им е да се снимат до хора, които даряват...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 35| 9136 |21.12.2019 Борисов: Правилно е политиците да си плащат за охрана от НСО, аз мога и с мотор да си ходя . 6| 4443 |03.12.2019 Радев: Решенията не се вземат нито във Вашингтон, нито в Лондон, а в централата на НАТО . 5| 3648 |25.11.2019 Станишев призова политиците да обърнат внимание на проблема с насилието над жени . 12| 4558 |30.10.2019 Антоанета и Татяна: Политиците ни предпочитат корпоративен вот пред истинска кампания
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ