Реклама / Ads
11| 5678 |01.07.2020 НОВИНИ

Спецпрокуратурата не може да отключи телефона на Пламен Узунов

.
Пламен Узунов
Три мобилни устройства, ползвани от секретаря на президента Пламен Узунов, е приобщила прокуратурата като веществени доказателства по досъдебно производство за търговия с влияние. На мобилните телефони са назначени и изготвени експертни справки, съобщават от спецпрокуратурата.

При изследването на един от телефоните е установен регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.


При втория телефон, иззет с протокол за обиск от 19 юни 2020 г. от Узунов, е установено, че заключващият код не съвпада с предоставения от ползвателя. В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.


Изследван е и трети мобилен телефон, предаден доброволно. В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, за да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, но неуспешно. Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част.


Установено е още, че са правени опити да бъдат сменени части. Вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и той е бил включен. Пламен Узунов е предоставил код за отключване на устройството, който обаче е бил неверен. Заключението на експертната справка сочи, че правилният код се състои от шест цифри.


Пламен Узунов е призован да се яви пред следовател при СО-СП, за да предостави правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони. Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на секретаря, който го предоставя с протокол за доброволно предаване. В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4414 |01.07.2020 Цветелина Пенкова: Държавите членки успешно се справиха самостоятелно със здравната криза, но само обединена Европа може да се справи успешно с настъпилата вече икономическа криза . 12| 6409 |30.06.2020 Проф. Костов: Епидемията е бълбукащ извор, който може да стане гейзер . 24| 9051 |29.06.2020 Петър Волгин: Чакам видео файловете. Тогава нищо не може се отрече . 11| 7646 |29.06.2020 Румен Радев: Прокуратура е заинтересована страна, не може да осигури независима експертиза на записите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads