Реклама / Ads
9| 7372 |16.03.2021 НОВИНИ

Спецпрокуратурата с нов шамар от съда, върна й шумно дело. Неочаквано се появи неодобрен от Кьовеши магистрат

.
Прокурор Венцислав Фердинандов
Спецпрокуратурата получи пореден нов шамар от съда. Магистратите от специализирания наказателен съд й върнаха шумно огласеното дело срещу бившите началници на отдел „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков. Това стана на т. нар. разпоредително заседание, което по правило се провежда преди делото да започне да се разглежда по същество в съдебна зала.
 

Припомняме ви, че двамата мъже бяха задържани в края на юни 2020 г. заради подкуп. Тогава  прокуратурата даде специална пресконференция, на която се похвали за големия успех. Любопитното е, че преди старта на процеса, съдебният състав отбелязва, че прокуратурата е направила съществено процесуално нарушение. Както Фрог писа преди време, освен Панков и Ванков, прокурорите обвиниха още един човек - жена,  която уж оказвала логистична подкрепа на групата при получаването на подкупите. Без много шум обаче държавното обвинение сне обвинението върху дамата, която е служител на МВР.

 

Интересен факт е, че на въпросното заседание днес, което се гледа при закрити врата, за първи път се появи прокурор Венцислав Фердинандов. Той се оказа сред онези 7 прокурори-кандидати за европейската прокуратура,  които Лаура Кьовеши не пожела да вземе, като  поиска допълнителна информация за тях . Странно защо Фердинандов се реши да се яви едва сега по това дело, след като по него от самото начало има двама наблюдаващи прокурори.  Това са Стефан Христов и Георги Николов. 

 

До този момент  вече са  гледани няколко производства за изменение на мярката за неотклонение  на Цветан Панков и Кирил  Ванков, но Венцислав Фердинандов не е присъствал на тях.  Юристи смятат, че неговото участие може да е свързано с това да се запише позитив в професионалната му биография.  „Ако се използва за трупане на точки,  делото може да донесе негативи на Фердинандов, защото то претърпя фиаско“, коментират източници от Съдебната палата.   

 

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3613 |15.03.2021 Доц. Ангел Кунчев: 4 души с коронавирус са се върнали у нас със самолет от Танзания . 52| 18952 |11.03.2021 Пореден шамар от президента: Сезира КС за Бюрото за охрана към главния прокурор . 7| 3585 |10.03.2021 Прокурорската колегия на ВСС обсъжда шамара от Кьовеши . 9| 4033 |07.03.2021 Екссъдия: Прокуратурата ни все още е по сталински модел, ще има още шамари от Кьовеши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads