Реклама / Ads
0| 2830 |20.10.2022 НОВИНИ

Спипаха голямо количество марихуана в Стара Загора

.
марихуана
Полицията е задържала баща и двамата му синове за отглеждане и разпространение на марихуана в с.Дъбово, общ. Мъглиж. Проведената операция е под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора
 

Първоначалната информация е за лице отглеждащо и разпространяващо наркотични вещества на територията на общ. Мъглиж и обл. Стара Загора. В последствие става ясно, че е намесена организирана престъпна група, занимаваща се с отглеждане и разпространение на наркотични вещества в големи количества.

 

Установени са лицата баща и двамата му синове и тяхната съпричастност към извършваната престъпна дейност. Оказва се, че те са е богато криминално минало и множество ефективни присъди. Бащата е осъждан за умишлено убийство с присъда лишаване от свобода в размер на 16 години, има и множество присъди на територията на РБългария.

 

Установено е че през 2021г. се е започнал да се занимава с отглеждане и разпространение на марихуана. бащата е била да осигурява помещения в селото , където да бъде укривана изсушената и подготвена за разпространение марихуана-местната поща,църква и читалище.

 

Установено е, че мъжът, с инициали П.Д.К. , лично се е занимавал с продажбата на готовата и пакетирана марихуана на различни купувачи, с които единствено той е поддържал контакти. Продавал е килограма готова изсушена марихуана на цени между 3000 – 4000 лева. След като извършва продажби П.Д.К. посещава казина и игрални зали , в които изхрачва парите придобити от престъпна дейност, а понякога плаща и на останалите участници в групата.

 

П.Д.К. използва богатото си съдебно минало, основно присъдата за извършено убийство да държи в страх и подчинение трети лица, като целта е или да му помагат или да не проявяват интерес в престъпната дейност. Същият е безработен, без официални доходи. В минал период е работил за кратко на трудов договор в БДЖ, - С.С.Д- служителка на „Български пощи“ клон с.Дъбово.

 

Същата има две деца от П.Д.К.Поддържа контакти с П.Д.К. единствено по отглеждане на марихуаната. Същата има достъп до обществени сгради на територията на с.Дъбово- църковен храм, читалището на селото и пощата. Тя предоставя лично помещения за скриване и съхранение на изсушена марихуана на П.Д.К. Установено , че дялът на С.С.Д от произведената за 2022г. марихуана е 25 килограма суха маса.

 

Също така от проведените ОИМ е установено , че С.С.Д ползва като депо за съхранение на нейните дялове от марихуаната къщата на майка си в с.Дъбово. Същата освен в укриването на готовата марихуана, спомага за престъпната дейност на ОПГ, като поръчва от интернет сайтове торове и препарати, които получава чрез куриери, взема ги, заплаща ги и ги предоставя на П.Д.К. за отглеждането на марихуаната. -Т.П.К. и Я.П.К.-близнаци синове на П.Д.К. и С.С.Д.

 

Живеят в къщата на родителите си. Двамата са ученици, на които предстои завършване на средното образование през 2023г. Занимават се работа по строителни обекти , предимно ремонт на жилищни покриви, както и участват в отглеждането на марихуаната. Заставяни са от баща си да работят по отглеждането и сортирането на марихуаната. К.К.Д- лицето е съсед на П.Д.К в с.Дъбово,Същият е безработен, без да получава лична пенсия.

 

Същият разполага с няколко наследствени имота на територията на с.Дъбово. Заставен е от П.Д.К. със използване на страх да участва в ОПГ, като предоставя помещения и дворни места за отглеждане и сушене марихуаната.КК.Д получава ежемесечно сумата от 80 лева за да наглежда и пази засятите разстения. Разходите за ток и консумативи се поемат П.Д.К.

 

Извършени са претърсвания на 5 адреса в село Дъбово, общ. Мъглиж: • къща ползвана за съхранение на марихуана от С.С.Д.. При претърсването са намерени и иззети около единадесет килограма марихуана, къща обитавана от П.Д.К, Т.П.К., Я.П.К. и С.С.Д.

 

При претърсването са намерени и иззети един килограм марихуана, два броя сушащи се растения от рода на конопа, голям брой тор и препарати от различни марки, машина за рязане и отделяне на суха листна маса и съцветия, машина за вакуумиране, системи за аспирация, осветителни тела с рефлектори, везни, дивиар от охранителни камери, и други материали, както и пет броя растения от рода на конопа намиращи се в дворно място към къщата. Растенията са с височина от 250см до 350 см. Теглото на иззетите растения в суров вид е 125кг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2657 |19.10.2022 Спипаха 24-годишен с коктейл от наркотици зад волана . 0| 2941 |18.10.2022 Митничари спипаха недекларирани над 1 милион лева на ”Кап. Андреево” . 2| 3151 |14.10.2022 За ден! Полицаите спипаха 26 пияни и 20 дрогирани шофьори . 2| 3082 |06.10.2022 Спипаха трева за 800 000 лв. в месарски камион в Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads