Реклама / Ads
4| 7070 |22.12.2009 НОВИНИ

Спипаха пети от "Наглите"

.
Минути преди 12 часа е задържан и петият издирван в акцията "Наглите 2", осъществена тази нощ срещу групата, организирала знаковите отвличания за откуп през последните две години. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов в парламента.
 

Четирима са задържани при специализирана операция "Наглите 2", която е започнала през нощта в София, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Други двама души се издирват. Служител на баретите е бил прострелян в ръката от един от задържаните, добави министърът. По време на претърсването на последния адрес едно от лицата е оказало съпротива, произвело е изстрел и е простреляло един от баретите. Простреляният служител на МВР е транспортиран към болница. „Това е още едно доказателство, че наименованието „Наглите” напълно съответства на поведението и стила на тази организирана престъпна група”, заяви Цветан Цветанов.

"Наглите 2" е продължение на операцията от 17 декември
, когато полицията разби престъпната банда, извършила показните отвличания у нас в последните години. Задържани бяха общо 25 души, от които петима останаха в ареста. "Наглите 2" също е свързана с издирването и задържането на заподозрени, свързани с групата за отвличания. Разкрита е още една къща, в която похитителите са държали заложници, съобщи министър Цветанов. По думите му, е намерена и гаражана клетка, където "Наглите" са държали и сменяли автомобили, използвани при похищенията.

Засилено е полицейското присъствие в столицата и околностите
, допълни Цветанов. Освен полицаи в операцията участват още барети и жандармерия.

Заловените са лица, съпричастни към групата за отвличания. 17-18 отвличания от общо 19-те са дело на тази група. Издирва се още едно лице, което още не е локализирано. Има още една къща и една гаражна клетка, в която работят експертите. Следствен експеримент ще покаже дали отвличаните са били държани там, добави още министър Цветанов по НТВ.

Любомир Симеонов - Гребеца, който беше задържан като част от групата за отвличания в рамките на операция „Наглите 1", е поискал да даде показания пред съдия, предаде БНР.

За разпита му се очаква в съдебната палата да бъдат доведени и останалите четирима от групата, за които в събота вече Софийският градски съд постанови да останат за постоянно в ареста, предаде агенция КРОСС.

Според източници от разследването, Гребеца, както и Ивайло Евтимов - Йожи, Прокопи Прокопиев - Културиста, Антон Петров - Хамстера и Даниел Димитров - Релето, отричат да са съпричастни към престъпленията, в които са обвинени. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7297 |18.12.2009 Част от "Наглите" се прибират вкъщи, няма доказателства . 19| 5367 |17.12.2009 "Наглите" обзавели стая и за втора жертва . 34| 15025 |17.12.2009 ДНК доказателства срещу "наглите" - Хамстера, Културиста и Йожи . 0| 4972 |15.12.2009 Турци спипаха нашенец с над 2 кг. хероин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads