Реклама / Ads
61| 16920 |22.01.2022 НОВИНИ

Според РИА Новости боготворим Русия и Путин. Вече е 9 ч., а българите още не са ни се възхитили? Лошо

.
Българите най-много се възхищават на руските постижения във всички области, възхищават се на президента Путин и обожават всичко руско. Тази констатация се „налага“ от официални публикации на една от най-големите агенции в Москва „РИА Новости“.
 

По повод условието на Русия НАТО да се върне към границите и членовете си до 1997 година, „българите се възхитили от Кремъл и излизането на България от Северо-атлантическия блок“. Точно така някои прокремълски издания „разчетоха“ какво се случва у нас.

Ето друго заглавие от „РИА Новости“: „Българите се присмяха на плана на Киев да се намеси в сертификацията на „Северен поток“ 2“.

Друго заглавие: "Българите възхитени от руските автомобили!" Статистиката казва друго: През последните две години у нас не е купена нито една нова руска кола.

 

Откъде се вземат тези твърдения в такава уж сериозна агенция?

Използват се коментари, повечето анонимни, под статии в различни български сайтове. По-голямата част са дело на тролове. Примитивно, но някои кръгове до Кремъл явно харесват подобна пропаганда.

Изданието „Медуза“ направи своеобразно обобщение: Българите през цялата 2021 г. се възхищаваха на Русия в заглавията на РИА Новости. Анонимни коментари под статии се превърнаха във важна част от пропагандата. (Болгары весь 2021 год восхищались Россией в заголовках РИА Новости. Рассказываем, как анонимные комментарии под статьями стали важной частью пропаганды)

 

Не заглавия, а наслада! Но защо българите толкова се възхищават на всичко руско? Наистина ли подкрепят Владимир Путин във всичко? И защо изобщо държавните руски медии превеждат анонимни коментари под статии за Русия?

Много просто: това е пропаганда и въобще не е важно дали отговаря на истината.

По същият начин се цитират коментари под статии на The Daily Telegraph по повод налагане на американски санкции срещу Русия. И в Русия се появяват информации, че британците „остро критикуват санкциите“, „страхуват се от руски отговор“ и пр.

Тази дейност е поверена на издания InoSMI, "Россия сегодня" и др. Понякога там се подават от вътрешното министерство на Русия готови пропагандни текстове. Признават го редактори в тези издания. Вземат се анонимни коментари дори от The New York Times.

На второ място по възхищение от всичко руско са китайците. Какво ще кажете за заглавието „Истински хардкор!“ Китайците се възхитиха от почивката на Путин в тайгата““

Твърдението се базира на някакви коментари в социалната мрежа Sina Weibo по повод посещение на Владимир Путин в сибирската тайга.

 

Идеалният дизайн“: Японците се възхитиха на новия руски джип“. Измъкнати са няколко изречения от коментари в мрежата Yahoo News Japan и пропагандният материал е готов. Какво от това, че целият свят е наясно, че когато се говори за джипове, японските марки са тези, които събират одобрението на публиката…

Използват се определени думи. Когато се „кометира“ Русия, най-често се използват „възхищават“, „одобряват“, „харесват“. За противниците на Москва са думи като „критика“, „отричат“, „осмиват“.

 

И ето ви Топ 3 на възхитените от всичко руско: българите, китайците и японците. Британците изостават...


Немалко руски медии се забавляват с тази първобитна пропаганда. Така се раждат пародии от сорта: „В Ада са възхитени от пенсионната реформа и оптимизацията на медицината в Русия“, „Северна Корея са възхитени от разпитите в Саратовския затвор, желаят обмяна на опит

Някой си Шипелин е написал следното: Очаквам в РИА Новости статия: Ето истинските победители на Хитлер! Българите се възхитиха на руските офшорки.

Има и такава шега: Вече е 9 часа, а българите все още не са се възхитили на нещо наше? Лошо.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5644 |19.01.2022 Проф. Веско Панов: Според ВАС сегашният ректор на Техническия университет е едно правно нищо . 10| 3927 |14.01.2022 COVID-19 у нас: Един от шестте клъстъри - на крачка от локдаун според новия план на властта . 0| 2814 |21.11.2021 Малко над 29% избирателна активност към 19 ч. според ”Галъп” . 0| 2808 |21.11.2021 Малко над 19% е избирателната активност към 14 ч. според ”Алфа рисърч”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads