Реклама / Ads
7| 3431 |11.01.2022 НОВИНИ

Спортният министър: За 15 дни за „Българска армия“ е направено повече, отколкото за 10 години

.
Радостин Василев Източник: БГНЕС
Запознал съм детайлно премиера с казуса и ситуацията по наеми, задължения, инвестиции, претенции. Най-вероятно съвсем скоро Министерски съвет ще излезе с решение. За 15 дни е направено повече отколкото за 10 години. Вече не виждам в разговорите твърденията, че не иска да им се позволи, че им се пречи.
 

Това заяви спортният министър Радостин Василев след проведената среща със собственика на ЦСКА Гриша Ганчев и главният архитект на Столична община Здравко Здравков.

 

"Днес за първи път направихме четиристранна среща, за да видим какво толкова дълго е бавило този проект. Истината е, че ММС няма да прави компромиси с нито един наемател или ползвател. Моята идея е държавата да бъде защитена. Смятам, че аз правя всичко необходимо, обществено и публично, не да помагам на някой, а да помагам на българския спорт. Държавата няма да изнудва или да пречи на някой, напротив, ще помага, разбира се, в рамките на закона. Върху терена може да се строи. Държавата няма да инвестира средства в този стадион", коментира Василев след срещата в ММС.

 

Министърът коментира факта, че на срещата е присъствал собственикът на "червените" Гриша Ганчев. "За мен няма значение кой ще е представител на ЦСКА. Нямат друг избор, освен да дойдат и да решаваме въпроса. Аз не съм поставял условия, просто казах, че трябва да присъства човекът, който даде интервю и каза, че това е последното му голямо дело, и искам да го удовлетворя като министър на спорта. Най-правилното нещо беше той да дойде тук. Сподели ни доста интересни неща за миналото, но не искам да се спирам на тях".

 

"ЦСКА вече най-добре знаят, че не съм министър на ЦСКА. Скоро имам среща с Берое, пловдивските отбори. Бях на среща с Левски, с главния архитект обсъждахме един час Левски, а не ЦСКА. Обсъждахме възможностите за козирка на терена, че струва колкото целия сектор. Ако мога да съдействам, вероятно ще им помагам. Нямам никакви пристрастия към ЦСКА, имам пристрастия към българския спорт и на ЦСКА отделям много малко време", допълни Василев.

 

"Ако знаете колко хора стоят пред моя кабинет от сутрин до вечер. До 2-3 през нощта ми пишат президенти на федерации. Прави ми впечатление, че в това Министерство достъпът е силно либерален. В предишни дни горе в моя кабинет ме чакат хора, които не познавам, просто са казали на охраната, че имат среща с мен. Това е въпрос, който трябва да решим, защото могат да ме набият по коридорите съвсем скоро", пошегува се на финал Василев.

 

Ресорният заместник-министър Владимир Харизанов сподели, че е трудно ММС да се ангажира със срок за строежа на нов стадион. "Може би в рамките на около година може да бъде издадено разрешителното за строеж, самият строеж зависи от инвеститора. Задълженията по наема трябва да бъдат изчистени", каза той.

 

Юристът на "Сердика спортни имоти" Светослав Русинов коментира темата с наемните задължения на ЦСКА към дружеството. "Очакваме в срок до 15 януари от ЦСКА да ни представят документи за извършени подобрения по стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, след което ще излезем с решение какво може да бъде признато. Сумите са в порядъка на 3,5 милиона лева".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5468 |10.01.2022 Правосъдният министър: В България има институционален проблем със статута на главния прокурор . 7| 4481 |08.01.2022 Правосъдният министър: ДАНС проверява 47 ”златни паспорти” . 4| 4317 |07.01.2022 Правосъдният министър: 14 наказателни процедури открити от ЕК срещу България . 8| 3270 |07.01.2022 Зам.-здравният министър: Намираме се в подножието на пика на COVID вълната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads