Реклама / Ads
7| 3244 |17.01.2022 НОВИНИ

Спортният министър ще освободи ръководството на тотализатора с едностранен акт

.
Радостин Василев Източник: БГНЕС
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев ще освободи от длъжност изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор (БСТ). Той заяви, че ще се възползва от възможността, която му дава Законът за публичните предприятия за предсрочно прекратяване на мандата им. Василев стори това след среща с ръководството на БСТ.
 

"Те не пожелаха да се разделим по взаимно съгласие и това ще се случи с едностранен акт на министъра. Разговаряхме по всички възможни варианти за прекратяване и стигнахме до това решение“, каза Радостин Василев. Той коментира и защо взима това решение. „Аз съм принципал на това дружество и смятам, че бих могъл да поддържам по-добра комуникация с ръководството. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с нови хора в самото дружество, както и във всички дружества, свързани с ММС“, заяви Василев.

 

Спортният министър беше категоричен, че очаква по-високи печалби от страна на БСТ, защото това дружество реализира държавната политика в хазарта. „Шансът за развитие на тотализатора е повишаване на неговата дейност и във връзка с организацията на лотарийните игри. Не знам защо някой е говорил за либерализация на пазара. Това са измислици и лъжи. Това дава шанс на дружеството да има силата да може да изкарва повече средства. Всяко друго решение би го обезкървило, както беше дълги години преди това“, каза Василев, цитиран от БГНЕС.

 

Василев ще коментира с новото ръководство на БСТ възможностите за по-свободна работа на тотализатора и заемането на по-голяма територия на пазара. „Ще направя всичко необходимо това дружество да реализира печалба, която приляга на монополист на пазара“, заяви той. Радостин Василев обяви, че ще назначи независим одит на БСТ. „Ще подложа на анализ абсолютно всички договори, приходи и разходи на тотализатора, за да мога да бъда сигурен по какъв начин се е стигнало до цифрите, които ми се дават. Счетоводните отчети в края на годината могат да бъдат много различни от действителното състояние на тотализатора. Надявам се да е в положително състояние. Тепърва ще разберем“, завърши министърът на младежта и спорта.

 

Настоящото ръководство на Българския спортен тотализатор бе назначено на 28 февруари 2020 година, когато тогавашният спортен министър Красен Кралев освободи изпълнителния директор Дамян Дамянов и назначи на негово място Любомир Петров. В настоящия Управителен съвет на организацията влизат още Людмила Петкова, Христо Йовов, Валентин Точев и Гошо Гинчев. В същата година бе приет закон, с който БСТ пое изцяло контрола над лотарийните игри в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8528 |17.01.2022 Министър Караджов освободи изпълнителния директор на „Автомагистрали“ ЕАД . 5| 3292 |17.01.2022 Министърът на културата представи екипа и приоритетите си . 3| 3119 |16.01.2022 Министърът на туризма: Обмисляме и регионални мерки за бранша . 16| 5663 |16.01.2022 Министър Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads