Реклама / Ads
1| 2929 |07.03.2023 НОВИНИ

Спрягат Борис Милчев за кмет на столичния район ”Красно село”

.
Източник: Демократична България
Общинският съветник Борис Милчев от политическата група ”Демократична България – обединение” (ДБ) в Столичния общински съвет (СОС) да бъде избран за нов кмет на район ”Красно село”.
 

Това предлагат в доклад до Съвета общинските съветници от ДБ  Бойко Димитров и Яна Веселинова Тодоранова. Докладът е публикуван на интернет страницата на СОС и ще бъде разгледан на следващото заседание на 9 март.

 

В него пише, че с решение на Върховния административен съд от 21.02.2023 г. е оставено в сила решение на Административен съд-София-град от 15.02.2022 г., с което е потвърдено решение на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за установен конфликт на интереси по отношение на Росина Георгиева Станиславова – кмет на район "Красно село" на Столична община. С

 

влизане в сила на решението на ВАС решението на КПКОНПИ е влязло в законна сила на 21.02.2023 г. С решение на Общинската избирателна комисия – Столичната община е прекратила предсрочно пълномощията на Росина Георгиева Станиславова като кмет на район "Красно село".

 

С това, смятано от 21.02.2023 г. е възникнала необходимостта от избор на нов кмет на район "Красно село", на основание чл. 42, ал. 7 от Закона за местното самоуправление, тъй като до местните избори през есента на тази година остават около девет месеца, се посочва в доклада до СОС. 

 

Вносителите припомнят, че Росина Станиславова беше избрана на проведените през 2019 г. местни избори за кмет на район „Красно село“ като представител на Коалиция "Демократична България – обединение“. Непосредствено след постановяване на решението на КПКОНПИ от август 2021 г. за установен конфликт на интереси Коалиция "Демократична България – обединение“ оттегли политическото си доверие от нея като районен кмет и дари равностойността на взетата от нея по недопустим начин сума на Сдружение "SOS детски селища България“.

 

По тази причина се въздържаме да предложим на Столичния общински съвет (СОС) да избере за нов кмет на район „Красно село“ някой измежду назначените от нея заместник-кметове, каквато възможност дава Законът за местното самоуправление.

"Предлагаме за нов кмет на район "Красно село“ да бъде избран Борис Силвестриев Милчев – общински съветник от политическа група "Демократична България – обединение“ в СОС", пишат вносителите.

 

Те посочват, че предложението е в съответствие с изразения политически вот на избирателите в район "Красно село“ на местните избори през 2019 г., а със своите лични и професионални качества и опит Борис Милчев ще гарантира нормалната работа на районната общинска администрация и взаимоотношенията ѝ с гражданите и с бизнеса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8710 |02.03.2023 Смилов: Ще се окаже, че Борисов е доста свързан с историята покрай Горанов и ”Магнитски” . 16| 3564 |28.02.2023 Борисов не влизал в НС заради депутатския имунитет, уверява Румен Христов . 4| 3002 |28.02.2023 Лена Бориславова ще съди сценаристите на Слави. Тя се закани и на ”жълтите медийни бухалки” . 5| 5315 |28.02.2023 Илиян Василев: ГЕРБ в режим кризисен пиар - и спасението на редник Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads