Реклама / Ads
12| 6114 |22.07.2021 НОВИНИ

Сръбският президент Александър Вучич - замесен в дебел мафиотски скандал

.
Александър Вучич Източник: БГНЕС
Дебел мафиотски скандал с участието на властта се разиграва в съседна Сърбия. Престъпен бос, заподозрян в няколко убийства, заяви на разпит в прокуратурата, че президентът Александър Вучич и негови съдружници са искали услуги от мафиота, които стигали и до сплашване на протестиращи срещу правителството.
 

Скандалът гръмна в сръбските издания. Става дума за Велко Беливук, шеф на групировката “Принципи”. На разпит той заяви, че сръбският президент и негови приближени са искали престъпната група да контролира феновете на “Партизан”, за да няма скандирания срещу държавния глава по време на мачове на футболния клуб. Вучич е искал още да се упражнява натиск и да се сплашват организаторите на антиправителствените протести в страната през лятото на миналата година, както и да се сплашват таксиметровите шофьори, излезли на протест през 2019 г. 

 

След отправените обвинения Вучич отрече и заяви - съвсем скоро ще покаже истината. Сръбският президент посочи, че никога не е виждал, не се е срещал или разговарял с членове на бандата и е готов да го заяви пред всички компетентни органи. Би се подложил и на детектор на лъжата при това съвсем публично, пишат от сръбската редакция на "Свободна Европа". 

 

Опозицията пък не вижда нищо ново в обвиненията. Разследващи журналисти няколко пъти са посочвали връзката между сръбския президент Александър Вучич, неговия брат Андрей Вучич, както и ключови полицейски служители с организираната престъпност в страната. 

 

Мафиотът е заподозрян в пет жестоки убийства, разпространение на наркотици. През органите Беливук отрича да стои зад престъпленията. Сам започнал да говори за отношенията си с Вучич и близките до президента лица и дори заплашил да направи още разкрития.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3681 |22.07.2021 Президентът Радев: Очаквам прекратяване на дискриминацията на българите в РС Македония, ако иска в ЕС . 6| 3060 |22.07.2021 Президентът насрочи консултациите с парламентарните групи за утре. Първи са ИТН . 2| 3969 |21.07.2021 Съветник на президента: ВСС не може да остане остров на блаженството . 8| 4012 |20.07.2021 Президентството: Безпрецедентното въоръжено нахлуване трудно може да бъде редактирано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads